lostyazilim
tr.link

Ygs sınavı hakkında sık sorulanlar!

8 Mesajlar 16.286 Okunma
acebozum
tr.link

gencseen gencseen Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 75 / 19
  • Ticaret 1, (%100)
MERHABALAR Ygs ile ilgili sık sorulan soruların yanıtlarını vermeyen çalıştım isterseniz bakın bir işinize mutkala yarar.

İnş. İçerikleri çalmazlar.Aklınıza takılan olursa konu altında belirtebilrisiiz

başarılar

KAYNAK.
http://orhananilder.com.tr/ygssiksorulanlar/

wmaraci
reklam

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Yazıdan bahsedip burada paylaşmamak ve kendi sitenize link vermek forum kurallarına aykırı. Yazınızı paylaşıp kaynak için link verebilirsiniz.

EnesMucahit EnesMucahit Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 314
  • Beğeniler 57 / 49
  • Ticaret 0, (%0)
YGS sınav başvuruları başladı arkadaşlar.
Sınav ücretleri YGS sınavı için 40 TL sınavsız geçiş için 10 TL ücretidir.
Ödeme her sene olduğu gibi bankalara yatırılıyor. Sınav ücret, başvuru, ücret yatırılması ile ilgili sık sorulan sorular var bunları size elimden geldiğince yanıtlayacağım.
Başvuru Tarihi:02 Ocak -15 Ocak 2013
-Sınav Ücreti Ne kadar?
*YGS sınavının ücreti 40 TL`dir. Sınav geçiş ücreti 10 TL`dır dır.
-Sınav Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılacak?
*Ücretler
1)T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
2)VakıfBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
3)T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
4)Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
5)Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den
başvuracak adaylar hariç)
6)Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
7)DenizBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
8)Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
-Peki, Ödeme Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
*Ödemelerinizi şubelerden yapmaya özen gösterin. Ayrıca dekontta mutlaka TC kimlik no ve Ad Soyadı bilgilerini mutlaka kontrol edin.
-Bankadaki Memura Ne Söyleyeceğiz?
*Böyle sorularda gelmeye başladı. YGS sınav ücreti diye ödeme yapacaksınız. Sınavsız geçiş için başvuru yapacak ise mutlaka belirtin.
-Ben YGS`ye Gireceğim Ama Sınavsız Geçiş Ücreti Yatırmam Gerekir Mi?
*Şimdi beyler bayanlar bu konuda çok soru geliyor. Şuna bir açıklık getiriyim
YGS sınav ücreti 40 TL bu ücreti yatırdığınız mı hem ygs sınavına giriyorsunuz hemde 2 yıllık sınavsız geçiş hakkınız tanımlanıyor. Şöyle diyebiliriz 40 TL verin hem ygs hem Sınavsız geçiş hakkınız oluyor.
Bende ygs ye girmek istemiyorum diyor ise 10 TL yatırıp sınavsız geçiş ile 2 yıllık başvurunuz oluyor. Bu söylediklerim meslek liseleri içindir.
Ayrıca Meslek Liselerin Sınav Geçiş Hakkı Hala Bulunmaktadır.
Sınavsız geçiş ücreti 10 TL.
Başvuru Tarihini Sakın Kaçırmayın.

Melek Melek Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)
Bir şey soracağım arkadaşlar ben en son 5 yıl önce falan girmiştim o zaman ismi ÖSS'ydi ve sistem biraz değişmiş sanırım. Şimdi banka online işlemlerden bakıyorumda orada oturum sayısı diye bir ibare yer alıyor 1 ve 2 olarak. Bu nedir? Hangisini seçiyoruz ki bunlardan :)

wmaraci
wmaraci

gencseen gencseen Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 75 / 19
  • Ticaret 1, (%100)

Melek adlı üyeden alıntı

Bir şey soracağım arkadaşlar ben en son 5 yıl önce falan girmiştim o zaman ismi ÖSS'ydi ve sistem biraz değişmiş sanırım. Şimdi banka online işlemlerden bakıyorumda orada oturum sayısı diye bir ibare yer alıyor 1 ve 2 olarak. Bu nedir? Hangisini seçiyoruz ki bunlardan :)

Ben int. bakmadım daha da YGS girmeden lys girilmiyor bu oturum olayı lys için geçerli olabilir.Çünkü ondan oturumlar var.

Ama akşam bakıcagım şu int. bankacılıga dçnüş yaparım konudan.

Ek Olarak:

Batuhan adlı üyeden alıntı

Yazıdan bahsedip burada paylaşmamak ve kendi sitenize link vermek forum kurallarına aykırı. Yazınızı paylaşıp kaynak için link verebilirsiniz.

Bilmiyordum.Aşıgda arkadaş paylaşmış benim tekrar paylaşmama gerek yok herelde

EnesMucahit adlı üyeden alıntı

YGS sınav başvuruları başladı arkadaşlar.
Sınav ücretleri YGS sınavı için 40 TL sınavsız geçiş için 10 TL ücretidir.
Ödeme her sene olduğu gibi bankalara yatırılıyor. Sınav ücret, başvuru, ücret yatırılması ile ilgili sık sorulan sorular var bunları size elimden geldiğince yanıtlayacağım.
Başvuru Tarihi:02 Ocak -15 Ocak 2013
-Sınav Ücreti Ne kadar?
*YGS sınavının ücreti 40 TL`dir. Sınav geçiş ücreti 10 TL`dır dır.
-Sınav Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılacak?
*Ücretler
1)T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
2)VakıfBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
3)T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
4)Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
5)Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den
başvuracak adaylar hariç)
6)Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
7)DenizBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
8)Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
-Peki, Ödeme Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
*Ödemelerinizi şubelerden yapmaya özen gösterin. Ayrıca dekontta mutlaka TC kimlik no ve Ad Soyadı bilgilerini mutlaka kontrol edin.
-Bankadaki Memura Ne Söyleyeceğiz?
*Böyle sorularda gelmeye başladı. YGS sınav ücreti diye ödeme yapacaksınız. Sınavsız geçiş için başvuru yapacak ise mutlaka belirtin.
-Ben YGS`ye Gireceğim Ama Sınavsız Geçiş Ücreti Yatırmam Gerekir Mi?
*Şimdi beyler bayanlar bu konuda çok soru geliyor. Şuna bir açıklık getiriyim
YGS sınav ücreti 40 TL bu ücreti yatırdığınız mı hem ygs sınavına giriyorsunuz hemde 2 yıllık sınavsız geçiş hakkınız tanımlanıyor. Şöyle diyebiliriz 40 TL verin hem ygs hem Sınavsız geçiş hakkınız oluyor.
Bende ygs ye girmek istemiyorum diyor ise 10 TL yatırıp sınavsız geçiş ile 2 yıllık başvurunuz oluyor. Bu söylediklerim meslek liseleri içindir.
Ayrıca Meslek Liselerin Sınav Geçiş Hakkı Hala Bulunmaktadır.
Sınavsız geçiş ücreti 10 TL.
Başvuru Tarihini Sakın Kaçırmayın.

sistem911 sistem911 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 26 / 25
  • Ticaret 6, (%100)

Melek adlı üyeden alıntı

Ben şubeye baktım. Orada da bana 1. oturum mu 2. oturum mu diye sordu. Biraz ayrıntıya indirdiğimde ise 1. oturum denen şeyin sınavsız geçiş hakkı olduğunu çünkü istenen ödemenin 10 tl olduğunu öğrendim. 2. oturum denilenin de ödemesi 40 tl. Bu durumda oturumdan ziyade hangisine ödeme için soruluyor bu.

BigSEO BigSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)

Melek adlı üyeden alıntı

sistem911 adlı üyeden alıntı

Ben şubeye baktım. Orada da bana 1. oturum mu 2. oturum mu diye sordu. Biraz ayrıntıya indirdiğimde ise 1. oturum denen şeyin sınavsız geçiş hakkı olduğunu çünkü istenen ödemenin 10 tl olduğunu öğrendim. 2. oturum denilenin de ödemesi 40 tl. Bu durumda oturumdan ziyade hangisine ödeme için soruluyor bu.

1. Oturum dediği olay Meslek Liseleri için geçerlidir. Meslek liselerinde direk geçiş hakkı oldugundan sınava girmeden önlisans programlarına yerleşebilirler. Bu meslek liseleri için artı bir durum. Yinede isteyen Meslek liseleri YGS sınavına girebilir. Meslek lisesi değilseniz 2. oturumu seçerek başvuru ücreti olarak 40 TL yatırmanız gerekmektedir.

Melek Melek Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)

Biwebmaster adlı üyeden alıntı

1. Oturum dediği olay Meslek Liseleri için geçerlidir. Meslek liselerinde direk geçiş hakkı oldugundan sınava girmeden önlisans programlarına yerleşebilirler. Bu meslek liseleri için artı bir durum. Yinede isteyen Meslek liseleri YGS sınavına girebilir. Meslek lisesi değilseniz 2. oturumu seçerek başvuru ücreti olarak 40 TL yatırmanız gerekmektedir.

sistem911 adlı üyeden alıntı

Bilgilendirme için teşekkürler arkadaşlar :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al