Merhaba arkadaşlar sizlere şu günlerde sinemalarda baya bir gösterime sahip olan ve televizyonlarda da reklamları gösteriminin yapıldığı animasyon film olan zootropolis animasyonu hakkında biraz değinmek istiyorum.
Yapımcılığı disneyin üstlendiği bu animasyon filmde tabi disney olunca direkt olarak ilgimi çekti, 3 tane subliminal ( bilinç altı mesaj ) yakaladım. Filmin ana teması olarak güçsüz ve zayıf tavşan karakterimizin azmi ve kendine inancı sayesinde bir çok zorlukla başa çıkmış ve bunun neticesinde kötülükler karışısında son derece başarılı sonuçlar elde ederek doğruluğu ve kendisine inanların doğru yola çıkartmasını sağlamakt fikrini oluşturmaktadır. Bir diğer karakter ise sonradan araya katılan ve arkaplan olarak gizli işler çeviren sevimli koyun karakteridir. Bu karakter ise sevimliliği ve tatlığı ile göz boyayıp kötü yüzünü gizlemekte ve avcı hayvanların DNA sıyla oynarak onları yırtıcılaştırmaktadır.
Buraya kadar herşey normal seyrediyo olsada daha derinsel olarak baktığımızda Tavşanın bizi doğru yola götürmesi ve onu izleyenleri refaha ve huzura ereceği empoze edilmekte burda da masonizm simgelenmektedir. Bir diğeri ise koyunların şeytani ve kötü karakter olarak gösterimi ise satanizmin empoze edilmesiyle bağdaştırılmaktadır. Sonuncusu ise tavşanın spa merkezine gittiğinde oarada herşeyin serbest ve normal karşılandığı belirtilmekte ve ayıp karşılanılan bazı kamu kurallarının ihlalinin mubah sayıldığı belirtilmektedir. Burada ahlak değerlerin ayaklar altına alınmanın güzel ve doğru gösterilmesi bilinç altımıza yerleştirilmektedir.
İzleyen diğer arkadaşlarımızında yorumlarını fikir görüşlerini bekliyorum