Günümüz İnternet Sitelerinin En Büyük Tehditi: Siber Saldırılar
Korkmayın,ben varım. :cool:
Hacking Saldırılarına Ön Bakış
2014 verilerine göre,dünya üzerinde yaklaşık 970 milyon internet sitesi var.Her gün on binlerce internet sitesi hacker'ların saldırısına maruz kalıyor.Bu saldırılar,sayfanın içeriğini değiştirebilmekte,veritabanındaki bilgileri güncelleyebilmekte ve site dosyalarını/veritabanı kayıtlarını sızdırabilmektedir.Kişisel siteler için çok fazla tehdit oluşturmasa da,kurumsal siteler için şirketin batımına kadar yol açabilir.
Sitem Hack'lenirse Ne Olur?
- Sitenizdeki dosyalar ve kodlar değiştirilebilir.
- Site ziyaretçilere ulaşılamaz hale getirilebilir.
- Arama motorlarındaki verilerinizi tehdide sokabilir.
- Sitenizdeki script/yazılım herkesle paylaşılabilir,bu da paranızın veya emeğinizin çöpe gitmesi demektir.
- Veritabanındaki bilgileriniz (kredi kartı bilgileri,kullanıcı şifreleri,IP adresleri) kötü amaçlı kişilerin eline geçer.
- Siteniz fidye virüsleriyle şifrelenerek sitenizi eski haline getirmek için sizden para talep edilebilir.
- Ziyaretçilerinizin/müşterilerinizin size duyduğu güven azalabilir.
- Tanınmış bir siteye sahipseniz,itibarınız zedelenebilir.
- Site dosyalarınız,veritabanlarınız silinerek sitenizdeki tüm emekleriniz çöpe gidebilir.
- Sunucu veya alan adı panelleriniz kötü amaçlı kişilerin eline geçebilir ve elinizden kayıp gidebilir.
- Kişisel bilgileriniz (vatandaşlık bilgileri,özel dosyalarınız vs.) kötü amaçlı kişilerin eline geçebilir.
Sitem Hack'lendi Ne Yapacağım?
- Sitenizin daha önceden hack'lenmiş olması,bundan sonra bir daha hack'lenmeyeceği anlamına gelmez.En uygun fırsatta,saldırı temizleme & güvenlik hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.
Peki Bu Saldırılara Karşı Ne Yapabilirim?
- Benden sitenizi korumam için yardım isteyebilirsiniz,
- Ya da kendiniz siber güvenlik dünyasına adım atıp kendi güvenliğinizi sağlarsınız.Tabii,yıllarca emek verdikten sonra ancak doğru şekilde güvenlik yapılabileceğini,bu işin çocuk oyuncağı olmadığını da hatırlatmakta fayda var. :)
Peki Ben Ne Yapıyorum?
- Sitenizin ön analizini yapıyorum.
- Siteniz daha önceden hack'lenmişse buna neden olan zafiyetleri araştırıyorum.
- Bulduğum güvenlik açıklarını titizlikle kapatıyorum.
- Güvenlik açıklarını kapattıktan sonra,sitenize ekstra güvenlik işlemleri uyguluyorum.
- Sitenizi hack'leyen kişinin log'larını inceleyerek,size iletiyorum.
- Siteniz daha önce hack'lenmemişse,bulduğum güvenlik açıklarını kapatıp,sitenize ekstra güvenlik işlemleri uyguluyorum.
- Eğer DDoS saldırıları alıyorsanız,sitenizin IP adresini gizlemeye yönelik işlemler yapıyorum,aynı zamanda sizin için CloudFlare ayarlarınızı yapıyorum.
- Parayı iş bittikten sonra alıyorum.
- Bu adımları yerine getiremezsem de,sizden ücret almıyorum.
- Eğer başarıyla sitenize güvenlik hizmeti sağlayabilmişsem, (siteye göre değişiklik gösteriyor) emeğimin karşılığını sizden talep ediyorum. :)
Ödeme Yöntemleri
- İş Bankası
- Papara
- Bitcoin
Yine de bu işlemler karşısında,hiçbir zaman size %100 hack'lenmeme garantisi veremem,kimse veremez.Sunucudan/yazılımdan kaynaklı bile olmasa,çok uğraşan bir kişi,admin'in bilgisayarına virüs sokarak veya admin'i kandırıp şifresini vs. alarak da hack'leyebilir.Bu sebeple maalesef para iadesi yapmıyorum.Bu ihtimalleri göz ardı ederek bu hizmeti sunuyorum. :)
Siz de internet sitenizin güvende olmasını istiyorsanız,
lütfen benimle iletişime geçin.
Mail: ozdemirnuman@gmail.com
Veya forum üzerinden PM atarsanız,daha çabuk görür ve yardımcı olurum. :)
Başta wmaraci.com ve diğer birçok müşterimin sitelerindeki güvenlik zafiyetlerini tespit edip,sitelerini daha güvenli hale getirdim.İşte bazı referanslarım:
Numan'ı uzun süredir tanıyorum. Sitelerimde bulduğu açıklar inanılır gibi değil. İyi satışlar Numan.
Okuyanlar için yorumumun azda olsa kıymeti varsa Numan hocam bu forumda iş ahlakına sahip ender kişilerdendir bunu Ödemenin "ö" sü bile geçmeden sabrı ile anlayışı ile defalarca yorulmadan çalışması ile ıspatlamıştır. Kesinlikle güvenliğinizin sağlanması için kendisi ile iş yapmalısınız.
Numan hocam tekrar sağolun.
Cüneyt Kılıç
Aynı zamanda Amerika Savunma Bakanlığı, Microsoft, Cloudflare, Symantec, Bosch, AT&T, IBM, Nokia, Asus, Xiaomi, cPanel, CentOS Web Panel, MyBB, DirectAdmin, Plesk, Horde Webmail, bazı bankalar, üniversiteler, eBay, Malwarebytes, Avrupa Birliği, cPanel, DigitalOcean, Tesla, Spotify, MediaMarkt, Vimeo, PureVPN, NordVPN WMAracı,***,Yoncu, AjentiCP, gibi çeşitli yerlerin de sistemlerinde güvenlik açığı keşfedip birçoğu tarafından ödüllendirildim veya onur/teşekkür listesinde yer aldım.
Multi: İnternet Siteniz Güvende mi? Hack'lendiniz mi? || Sakin Olun ve Yavaşça İçeri Girin