-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Web Tasarım & Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Sitemin analytics verilerinde gerçek zamanlı bölümüne genel bakış yaptığımda alakası olmayan bazı linkler dikkatimi çekti.
Örneğin:
Sitede online 40 kişi var diyelim. Bunun 5 kişisi aktif olarak index sayfamı görüntülüyor. Fakat link aşağıdaki şekilde.
http://motherboard.vice.com/read...spamming-google-analytics
Bu linke gittiğimde ise 404 hatası olan bir sayfa ile karşılaşıyorum. Bu konu hakkında ve ne yapmam gerektiği konusunda bilgisi olan varsa, yazarsa sevinirim. Bu durum bir saldırı mıdır? Siteme zararı var mıdır?
"Fikirlerin çarpışmasından hakikat ışığı doğar"
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
aynen bugünde benim başıma bu sefer bu bela oldu anlamadım ya sinir bozucu bir durum
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
AR-GE
-
-
Ad Soyad
K** G**
-
-
-
Ticaret
12, (%92)
takipteyim. son zamanlarda bende aynı konudan muzdaribim
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Web Tasarım & Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar biraz araştırma yaptım bu tarz siteler spam yönlendirme yaparak Analytics verilerinin doğru sonuçlarını yansıtmasını bozuyor ve gereksiz yere sunucuyu yavaşlatıyor. Hayalet yönlendirmelerle zamanla sitenizin bonus ratingini de düşüreceği kanaatindeyim. Tek çözümü bu ve bunun gibi sitenize hit kasan diğer siteleri yönetici bölümünden filtrelemek. Kaynak:
https://howtoremove.guide/block-motherboard-vice-com-google-analytics-spam/Bu sitelerin bu işten karı nedir derseniz, sanırım benim gibi "bu site bana link vermiş bi bakayım" deyip, onun linkine tıklamak.
Ayrıca .htaccess dosyasına aşağıdaki kodu ekleyerek de engellenebiliyormuş.
## SITE REFERRER BANNING
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Motherboard.vice.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Motherboard.vice.com
RewriteRule .* - [F]
"Fikirlerin çarpışmasından hakikat ışığı doğar"
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Y** U**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Tam tersine siteye gerçekte gerçekte hiçbir ziyaret olmuyor. Başka sayaç kullanırsanız Analytics'e görülen ziyaretleri o sayaçta göremezseniz.
Whenever a user clicks a link on a website to go to your website, user’s web browser send a HTTP request to your web server. This HTTP request is made up of a request line and request headers.
One of the field of request header is ‘referer’. Referer contains the URL of the last web page a user was on before visiting your website.
Google Analytics tracking code capture this referrer data and send it to your web property. That’s how you can see referrer data in your GA reports.
However it is also possible to send referrer data directly to Google Analytics via measurement protocol. In this case Google Analytics can record a referrer even when no referrer is sent from a web browser. Such type of referrer is known as ghost referrer.
It is ghost referrer for me and you because it does not actually referring (sending) any traffic to your website. But it is not a ghost referrer for Google Analytics. For Google Analytics it is just another referrer.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Ne ekersen onu biçersin
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
I** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
WordFence kullanıyorsanız refererden siteyi yazarsanız hangi ip, hostname olduğu fark etmeksizin engelliyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Firma Rehberi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
31, (%100)
Vice com için ve subdomain için 10 adet filtre oluşturdum halen engelleyemedim. Nerede yanlış yaptığımı bilemiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
M** B**
-