lostyazilim
tr.link

Android Cihazların Çoğu Büyük Tehlikede! | Webiyle

3 Mesajlar 835 Okunma
acebozum
tr.link

stiltasarim stiltasarim Üni Hakkında - Üniversite Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi - Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1370
  • Beğeniler 194 / 204
  • Ticaret 18, (%100)

Android Cihazların Çoğu Büyük Tehlikede!

Dünyadaki android cihazların %45’i büyük tarayıcı güvenliği sıkıntısı içerisinde. Bazı ülkelerde bu tehlike daha yüksek seviyede.

Cihazınızda bulunan bir tarayıcının bir siteyi ziyaret ettiğinde sitede çalışan bir kodun, aynı kodun başka bir sitede daha bulunması halinde çalışmasını engelleyen bir özelliğin android cihazların güvenlik açığının olduğunun bir göstergesi oluyor.

Kötü niyetli saldırganlar bu kapıyı bulunca kaçırır mı? Kullanıcıların bir sitede karşılaştığı kodlamaya, kendi kötü niyetlerle çalışan sitelerinde kullanarak, kötü niyetli porgramlarını çalıştırmakta kullanabiliyorlar. Örnek verecek olursak, kullanıcıyı Twitter veya Hotmail gibi sitelerde geziniyormuş gibi göstererek, hesap şifrelerini çalabiliyorlar. Bu şekilde hesaplarını araştırarak, önemli bilgilerinize ulaşabiliyorlar.

Bu açığa “SOP” adı veriliyor. Android 4.4 sürümünün eski versiyonlarını kullanan cihazlarda bu açık bulunuyor. Bu şekilde olmasıda yaklaşık olarak android cihazların %75’ine denk geliyor. Tabikide bu değer cihazlarda kullanılan 3.parti tarayıcılarla %45 oranına düşüyor.(örn. chrome, firefox)

Google, bu sorunu çözmek için yayınladığı 2 yama güncellemesi, sadece sunucularını güncelledi. Esas gerekli olan ise, Android cihaz üreticilerinin kullanıcıları için yeni güncellemeler yayınlaması. Bu güncellemeler yayınlandığında bu oranın daha da düşmesi bekleniyor.

KAYNAK: Android Cihazların Çoğu Büyük Tehlikede!

elektronikssl
webimgo

Sungmert Sungmert carpe diem ne diyem Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 506 / 407
  • Ticaret 39, (%100)
Yıllardır hep böyle başlıklı konular okuyorum ama kimsenin telefonuna bir şey olduğunu görmüyorum. iOS bu konuda çok güvenli ama neden bilmiyorum ama sonuna kadar Android diyesim geliyor. Bilgi için teşekkürler :)

stiltasarim stiltasarim Üni Hakkında - Üniversite Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi - Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1370
  • Beğeniler 194 / 204
  • Ticaret 18, (%100)

Sungmert adlı üyeden alıntı

Yıllardır hep böyle başlıklı konular okuyorum ama kimsenin telefonuna bir şey olduğunu görmüyorum. iOS bu konuda çok güvenli ama neden bilmiyorum ama sonuna kadar Android diyesim geliyor. Bilgi için teşekkürler :)

Yazımı okuduğunuz için ben size teşekkür ederim.
Sungmert

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al