Rus güvenlik araştırmacıları, akıllı cihazların kilit aşamasındaki güvenlik sorunlarını gidermek için yeni bir güvenlik sistemi geliştirdiler.

Ruslardan Yeni Güvenlik Sistemi: "Davranış Kilidi"

İnsanların telefon üzerinde yaptıkları davranışları kontrol ederek bir güvenlik sistemini ortaya koyan Rus araştırmacılar, parmak izi veya yüz tanıma sistemlerinin bir çok açığı bulunduğunu ve güvenli olmadıklarını belirttiler. Geliştirilen bu güvenlik kilidi sayesinde ekran üzerinde yaptığınız parmak hareketlerinizden, cihazı tutuş şeklinizden ve uygulamaları nasıl kullandığınıza dair bir çok veriyi analiz ederek size ait yeni bir davranış kimliği oluşturulacak. Bu sayede davranışlarınızla yani diğer adıyla şifrenizle uyuşmayan kullanıcılar telefonunuzu kullanamayacak.

Araştırmacılar tarafından pratiğe nasıl döküleceği hakkında henüz bilgi verilmeyen bu davranış kilidi sisteminin kırılmasının çok güç olduğu belirtiliyor. Eğer bu tarz bir sistem pratiğe dökülürse, telefonumuz da veya bu sistemin entegre edildiği herhangi bir cihazda yer alan verilerimiz diğer güvenlik sistemlerine oranla daha güvenli bir şekilde saklanabilir.


Kaynak: http://www.technovenue.com/2017/11/davranislarimizi-algilayan-guvenlik-sistemi-gelistirildi.html