3D printing olayını hızlı prototip oluşturma, masaüstü üretim, özgürce üretme, hızlı ürün oluşturma, dijital ürün oluşturma veya üretim olarak adlandırabiliriz. Teknikerler, hackerlar, üreticiler, blobcular ve gazeteciler ama herkes yayılımcı potansiyeli olan ve gerçek oyuncu olarak ve hatta üçüncü endüstriyel devrim olarak adlandırıkları bu konu hakkında konuşur oldu.

Peki gerçekte 3D printing nedir?
Dijital bir bilgisayar dosyasından üç boyutlu fiziksel bir nesne yapmak için bir aygıt vasıtasıyla tam bir nesne oluşuncaya kadar nesneye katman katman bölümler ekleyerek devam eden olaya verilen isim olarak tanımlanabilir.
Bu karmaşık tanım temel olarak şu anlama gelir; dijital bir dizayndan plastik veya diğer meteryali kullanan 3D printer benzeri bir makine ile 3 boyutlu nesne oluşturabilirsiniz. Bu nesne bir medikal parçadan tutun, 3d oyuncak, minyatür bir makete kadar her çeşit şey olabilir.

Birçok 3D print yöntemi vardır fakat bugüne kadar kullanılan makine tekniklerinin aksine (kesme ve delme, öğütme gibi) 3D print teknikleri ekleme ve katma yöntemlerini kullanır. Bundan dolayı 3D print olayında bir nesne oluştururken katman katman ilerleyerek yaratılır.

Endüstriyel 3D Yazıcılar
Bu katman yöntemi 3D yazıcıda kullanılan meteryale göre ve ayrıca endüstriyel yada ticari olmasına göre değişiklik gösterebilir.
3D yazıcılar endüstride yaklaşık 25 yıldır zaten kullanılıyordu, özellikle hızlı prototip üretme aşamasında. Fakat endüstriyel 3D yazıcılar genellikle hatrı sayılır derecede pahalıdır ve son kullanıcının alabileceği türden şeyler değildir. Bu makinelerin avantajı ise oldukça hızlı ve farklı renklerde yazabilme kabiliyetinin olması ve aynı nesneden çoklu kopyalar oluşturabilmesidir. 3D nesneler oldukça geniş bir ürün gamına sahiptir.

Bugünün 3D yazıcı servisleri ile oluşturacağınız nesnenin hangi meteryalden yapılacağını seçebiliyorsunuz, örneğin kağıt, seramik, metal, plastik gibi.

Kaynak: http://3dyazar.blogspot.com.tr/2014/04/3d-print-nedir.html