Fujitsu, fuarda sergilenen Kablosuz Monitörün tasarım çalışmalarına halen devam ediyor. Avrupa'nın lider BT altyapıları sağlayıcısı Fujitsu, büyük bir buluş olan SUPA (Smart Universal Power Access - Akıllı Evrensel Güç Erişimi) teknolojili kurumsal kablosuz modellerin üretimine önümüzdeki yıl başlamayı hedefliyor.

Hem elektriği hem sinyali kablosuz alıyor. Fujitsu'nun hem elektriğini, hem de sinyalini kablosuz bir şekilde alabilen "Koy, Çalıştır" Kablosuz Ekranı kurumlara sayısız avantaj sağlıyor. Kablosuz Ekran rahat taşınabildiği gibi, kablo karmaşasına son vererek daha temiz bir iş ortamı sunuyor. Ayrıca basit veri transferi özelliği sayesinde de kurum maliyetlerini azaltıyor.

Fujitsu Türkiye Genel Müdürü konuyla ilgili olarak CeBIT'te şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıl kablosuz teknolojiyi LED aydınlatmalı ekranlarımızda kullanarak ilk modelleri piyasaya sunmayı planlıyoruz. Bu Fujitsu'nun 0-Watt PC ve ekranları takip eden bir teknolojik yeniliğidir. İşleyiş sırasında masaüstü görüntüsü ile arasında hiçbir kalite farkı bulunmuyor. Sadece kabloları ekran teknolojisi tarihinden çıkarmış oluyoruz."

CeBIT Fuarı'nda, kablosuz ekranı sergilemek üzere kullanılan, Euskirchen mobilya şirketi tarafından tasarlanan ofis masası Evrensel Tasarım Ödülü 2011'in de sahibi oldu. Tüketicilerin Favorisi kategorisinde yer alan ödül 2 Mart Çarşamba günü 19'uncu salonda, saat 12.00'de verilecek.