Windows Phone, Android ve iOS işletim sistemleri tüm mobil akıllı telefon ve tablet bilgisayarlara destek veren bir klavye olduğunu söylesek şaşırır mıydınız? Microsoft, Universal Mobil Keyboard isimli yeni klavyesini duyurdu.



Klavye ve fare konusunda oldukça kaliteli ve ergonomik bir ürün listesine sahip olan Microsoft, yeni klavyesini duyurdu. Ancak bu klavyeyi diğer klavyelerden ayıran bazı önemli özellikler var. Universal Mobile Keyboard olarak adlandırılan klavyenin en önemli özelliği tüm popüler mobil işletim sistemlerine destek veriyor olması. Windows Phone başta olmak üzere Android ve iOS cihazlara destek veren Universal Mobile Keyboard, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarla kullanılabiliyor.

Çoğu tablet bilgisayar ile uyumlu olan stand bölümü ile, klavyenin üzerine yerleştirdiğiniz cihazların duruş açısını değiştirebiliyorsunuz. Microsoft’un Universal Mobile Keyboard için hazırladığı tanıtım videosunda klavyenin nasıl kullanılacağı oldukça basit bir şekilde gösterilmiş.

İçerisinde yer alan dahili batarya ile 6 aya kadar kullanım ömrü sunması, cihazın en önemli avantajlarından bir tanesi. Microsoft evrensel mobil klavye için tavsiye edilen satış fiyatı 80$ olarak belirlenmiş. Ülkemizde ise 200 TL’nin altında bir fiyatla satışa sunulacağını tahmin ediyoruz. Kısa bir süre sonra piyasaya çıkacak olan bu klavye ile birden çok mobil cihaza sahip olanlar ve mobil cihazlarını günlük hayatlarının bir parçası haline getirmiş kullanıcıların oldukça seveceğini düşünüyoruz. Microsoft Universal Mobil Keyboard için hazırlanmış olan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : Microsoft’tan Tüm Tablet ve Akıllı Telefonlara Uyumlu Klavye