Bilgisayar oyuncularının rakiplerine üstünlük kurabilmek adına en kaliteli ekipmanlara sahip olma yarışı devam ederken, oyuncu ekipmanları arasına nabız ölçebilen mouse tasarımıyla Mionix’de katıldı.



Oyuncuların daha iyi performans gösterebilmesi ve oyunun atmosferini daha iyi yaşayabilmeleri için seçmiş oldukları ekipmanlar oldukça önemlidir. Saniyelik bir gecikmeden dolayı rekabet ortamında geride kalmamanız için dev firmaların ürettiği profesyonel ekipmanları kullanabilirsiniz.

Profesyonel oyuncu ekipmanları arasına CES 2015 fuarında yeni tanıtılan Naos GQ, Mionix adlı oyuncu faresi harici olarak nabız ölçebilen bir özelliği bünyesinde barındırıyor. Mionix, avuç kısmının koyulduğu yere sensör yerleştirerek oyuncuların nabzı ile ellerinin terlemesi gibi sıkıntıları otomatik olarak kontrol altına alıyor.

Prototip aşamasında olan Mionix, yapmış olduğu ölçümleri istatistiksel olarak sunabiliyor ve oyuncuların fareleriyle etkileşim halinde yaptıkları tüm işlemleri kayıt altına alma gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Son sürümüyle birlikte oyun içindeki takımınızda bulunan bir kişinin baskı altında kaldığı zaman üzerindeki nabız ölçen özellik sayesinde yardıma ihtiyacı olduğunu anlayabilecek hale geleceksiniz.

Geliştirilme aşamasında olan Mionix ile yapılacak olan şeyler sınırsız gibi gözüküyor. Yakın gelecekte uygulamalar geliştirilirse oyun sektöründe yeni bir çağ başlatabilecek bir tasarım. Proje için 12.000$ eksik olduğu için çıkış tarihi hakkında kesin bir tarih bulunmuyor.

Kaynak: Oyuncu Nabzını Ölçebilen Mouse, Mionix | TechGriff