lostyazilim
tr.link

Ben hosting hakkında bir kaç sorum olacak?

3 Mesajlar 650 Okunma
acebozum
tr.link

Fatii Fatii WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 571
  • Beğeniler 44 / 121
  • Ticaret 4, (%100)
1. Örnek vereyim ben şuan kulandığım host paketi 50 gb bant genişliği var. Şimdi 50 gb bant genişliği aylık kaç kişi demek? Yani aşağı yukarı
2. Cpu kullanımı neye göre artar. Şimdi normal telefon sisteminde olduğu gibi düşünüyorum. Çok uygulama birden açarsan telefonda uygulamalar kapanır. Peki cpu kulannımı genel anlamda paylaşımlı hostinglerde kaç kişi bir anda yüklendiğinde site artık kaldırmaz?
3.Host paketi olarak örnek diyelim günlük 10.000 bin hitin olduğu wordpress tabanlı bir siteyi düşünelim ona paylaşımlı host yeter mi? Sınırsız olan host paketleri var bu sınırsız olanlar yeter mi ayrıca bu host paketleri sınırsız olmasına rağmen yinede cpu sorunu yaşar mı?
Bunları merak konusundan soruyorum çünkü bunlar hakkında hiç bir zaman tam bilgi edinemedim.

wmaraci
reklam

creed74 creed74 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 33 / 388
  • Ticaret 45, (%100)
yeniakim

öncelikle bilmeniz gereken şey bir sunucuda yüzlerce paylaşımlı host kullanan web siteleri olduğudur.

1) web sitenize giren bir ziyaretçi ana sayfanıza girip sitenizi terk ediyorsa; ana sayfanızda yer alan tüm kodların, resimlerin vs.. toplamı kadar trafik harcar. Ana sayfanızın ağırlığı 20 Mb ise, 20 Mb trafik harcanmış demektir.

2) Cpu tüketimini kişi ile sorgulamak yanlış olur, statik sayfalarınız varsa çok az cpu tüketimi olacaktır, sql sorgunuz, php ile hesaplama vs.. yaptırıyorsanız sayfada bu daha fazla cpu harcar.

3) Hiti günlük vermeniz sizi yanıltır, anlık hit önemlidir. Aynı anda 20 den fazla ziyaretçiniz olmayabilir, ziyaretçi sitede fazla kalmıyordur, günde 5000 kişi de girse cpu, ram vs.. site kullanıldığı anda kaynak kullanacaktır sonuçta.

Her wordpress siteyi aynı kefeye koymayın, çok fazla eklenti kullanan, iyi kodlanmamış teması olan vs.. wordpress site ile çok daha yalın olan aynı kaynağı tüketmeyecektir.

Bunlar haricinde hosting firmalarının anlık sql bağlantı limiti gibi kısıtlamaları da vardır, hosting firmalarının kullanıcı sözleşmelerini okursanız bunu görebilirsiniz.. Örneğin anlık 25 den fazla sql sorgusu yürütülemez gibi ifadeler yer alır, bunu da dikkate alın..
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

Fatii Fatii WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 571
  • Beğeniler 44 / 121
  • Ticaret 4, (%100)
Gerçekten teşekür ederim bu kadar güzel açıkladığınız için. Merak ettiğim sorular hakkında cevabınız çok açıklayıcı ve güzel

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al