Artık [COLOR=#339966][COLOR=#339966]kampanya yapacağımız 21 konumuz[/COLOR][/COLOR] var. İnternette [COLOR=#339966][COLOR=#339966]rekabetten uzak fakat çok kazançlı bir anahtar kelime[/COLOR][/COLOR]miz ve [COLOR=#339966][COLOR=#339966]kaliteli ve kazançlı bir ürün[/COLOR][/COLOR]ümüz de var. Sırada kampanyamızın internet üzerinde yayılmasını sağlayacak olan blogumuzu açmaya geldi.

Ücretsiz blogların dezavantajlarına [COLOR=#339966][COLOR=#339966][B]Ücretsiz Blog Oluşturma konusu[/COLOR][/B][/COLOR]nda değinmiştik. Benim önerim domain ve hosting alarak ücretli bir blog açmanız. Bu bölümde ilk kampanyamızın ve daha sonra ki kampanyaların ihtiyaçlarını karşılayacak olan hostingi ve indirimli yoldan domain almayı anlatacağım.

[COLOR=#ff0000]Domain Nedir ?[/COLOR]
Domain'in Türkçe karşılığı alan adıdır. Domain'i IP numaralarının kısa yolu olarak düşünebilirsiniz eğer domain olmasaydı en basitinden Google'a 192.168.5.1 şeklinde bir sayı yazarak girecektik. Tabi domainlerin kullanılmasıyla bir çok şey değişti. Domain seçimi artık başlı başına bir Seo ve markalaşma konusudur.

[COLOR=#ff0000]Domain Uzantıları[/COLOR]
En popüler domain uzantıları .com , .net , .org tur. Ben size şiddetle .com'u seçmenizi öneririm. .com domainler diğer domain uzantılarına göre insanlara daha çok güven verir ve Google'ın gözünde de pozitif puan kazanırsınız. Tabi .com.tr bölgesel aramalar için daha üstlerde çıkmaktadır fakat .com.tr uzantısını almak için ya şirket olmak gerekir yada isminiz üzerine almanız gerekir.

[COLOR=#ff0000]Alternatif Domain Ekleri[/COLOR]
Anahtar kelimemiz %100 domainin içinde geçmeli ve uyumu %100 olmalıdır. Yani anahtar kelimemiz "köpek eğitimi" ise %100 uyumu sağlamak için sadece bu iki kelimeyi kullanmalıyız. "köpek eğitimi tasması" şeklinde domain alırsak ozaman %100 uyumu sağlayamayız.

Bunun yerine fazla uzun olmayan ifadeler ekleyebiliriz. Örneğin yurtdışı odaklı kampanyalar için "z" , "s" ,"hq" , "fan" , "scam", "bonus" vs ifadeler ekleyebilirsiniz. Türkiye odaklı kampanyalar için "yorum", "s", "bonus", "rehberi" … şeklinde ifadeler ekleyebilirsiniz.

[COLOR=#FF0000]Önerdiğim Domain Firması:[/COLOR][COLOR=#ff0000] GoDaddy[/COLOR]
Godaddy (aff) , Dünya'nın 1 numaralı domain firmasıdır. Domain haricinden bir çok servisi bulunsada en iyi iş çıkarttığı bölüm domaindir. Kolaylaştırılmış paneli sayesinde çok hızlı bir şekilde domain sorgulayabilir , boşta olan domain uzantılarını görebilir , anında satın alabilir ve HERZAMAN Godaddy indirim kuponu bulabilirsiniz. Ayrıca GoDaddy'nin Iphone için uygulaması bulunmaktadır (Kullanmaktayım, önermekteyim).




[COLOR=#FF0000]Önerdiğim [/COLOR][COLOR=#ff0000]Hosting[/COLOR][COLOR=#FF0000] Firması:[/COLOR][COLOR=#ff0000]HostGator[/COLOR]
Hosting, bizim internet üzerinde ki 7/24 açık olan bilgisayarımızdır. Bloglarımızın hepsi o bilgisayarda barınmaktadır. Bloglarımızın hızı ve güvenliği seçtiğimiz hosting firmasına ve hosting özelliklerine bağlıdır. Bu bölümde size hosting seçimi ve alımı ile ilgili bilgi vereceğim.Benim önerim HostGator'u terchi etmeniz…

Hostgator(aff) , Dünya'nın en iyi hosting şirketlerinden biridir. Yakın geçmişte Türkiye ofislerini İstanbul'da açmışlar ve Türkiye pazarına girmişlerdir. Şuan canlı destek bölümünde 2 Türk çalışanı bulunmaktadır. Yani derdinizi İngilizce anlatmanıza gerek yok. Ayrıca diğer tüm hosting firmalarına kıyasla verdiği hizmet fiyat oranı oldukça iyi seviyede. Benim kullanmakta olduğum ve önerdiğim bir şirkettir.




[COLOR=#ff0000]Domainin Hostinge Bağlanması[/COLOR]
Godaddy'den domain Hostgator'dan hosting aldığımıza göre artık domainimizi hostingimize bağlamanın vakti geldi. Önce Hostgator'dan domainimizi tanımlamalıyız. Addon Domain kısmına giriş yapıyoruz ve domainimizi tanımlıyoruz. Videolarda da bahsettiğim namesever (NS) adreslerimizi hosting panelimizden alacağız. GoDaddy hesabımızdan domainimizi seçiyoruz. Daha sonra nameservers ayarlarına giriyoruz. Kopyaladığımız adresleri bu bölüme yapıştırıyoruz. GoDaddy 48 saat içinde bu işlemi gerçekleştireceğine dair bir mesaj gönderiyor bize fakat bu hiç bir zaman 10 dk'yı geçmiyor. Çok sık NS değiştirmek sağlıklı değildir eğer çok sık değiştirirseniz bekleme süresi 48 saat'e çıkabilir.



Kaynak: Affiliatehocasi.com