Mehmet Tahta adlı üyeden alıntı
CPU konusu elbette ki kıyıda kalan bir konudur çünkü sunulan servisin bir özelliği değildir disk alanı, aylık trafik miktarı gibi. CPU'da niye sorun yaşayasınız? Eğer sizin 10 bin online kullanıcısı olan bir siteniz varsa, yani +8GB ram+litespeed+cpanel bir vds sunucuda barınması gereken bir siteniz var ise, siz bunu bile bile 12TL'lik bir hosting paketi alıp barındırmaya çalışıyorsanız zaten siz art niyetlisiniz demektir. Sunulan servisi kötüye kullanmaya çalışıyorsunuz demektir, sözleşme de bu tip art niyetlileri ayıklamak için var. Bahsettiğiniz gibi yeni web sitesi açan arkadaşlar, bu işte tecrübesiz olan arkadaşlar zaten bu tip konularda hiç sıkıntı yaşamıyorlar. Sıkıntı yaşana kesim "oo ne güzel limitsizmiş ben öyleyse vps/vds serverda barınan sitelerimin hepsini buraya taşıyım" diye düşünen sözde uyanık kesim. Birkaç yıldır bu şekilde limitleme olmayan paketler satıyoruz, daha 1 tane bahsettiğiniz türden bilgisi olmayıp sorun yaşayan müşteri görmedim.Bu paketler tamamen bireysel kullanım için tasarlandı daha önceki mesajımda belirttiğim gibi. İnsanların servisleri ne amaçla kullanacağını biz bilemiyoruz, fakat destek bileti oluşturup veya telefonla ulaşıp hangi hizmetin sizin için uygun olabileceğini bize danışabilirsiniz. 7/24 teknik desteğimiz var, 09:00-19:00 saatleri arasında ise telefon desteğimiz var. Aramak zorunda da değilsiniz, isterseniz biz sizi arayabiliriz de.
Hala 10 bin kullanıcıdan 12 Tl'den bahsediyorsunuz konu ile alakasız bir şekilde yineleme yaparak, firmanız ile alakalı bir durum olmadığını söylediğim halde firmanızdan örnek veriyorsunuz. Ben burada yeni bir hizmet alacak her arkadaş için tavsiye ve görüşümü belirtmek zorundayım yaşadığımız sorunları tekrar yaşamasınlar diye. r!0 yada diğer forumlarda hosting kategorilerinde kaç tane insanın mağdur olduğunu siz çok iyi bilirsiniz, sözde firma diye geçinen çok hosting firması mevcut en küçük bir şeyde hesapları askıya alıp, konuda bahsedilen özellikteki paketler gibi paketlerde tek site barınmasına rağmen ufak bir CPU sorunu ile hesapları, siteleri kapanan çok kişi mevcut. Burada o paketi alacak arkadaşın 100 binlerce hiti yok ama belki 1-2 ay sonra kurduğu 2-3 tane WP site ile çok az bir hit aldığında CPU sorunu yaşacak ve siz bu arkadaşa CPU yetersiz dediğinizde arkadaşın konuyla hiç bir şekilde bilgisi olmayıp benim özelliklerim sınırsız değil mi diyerek ne yapacağını bilemeden etrafta araştırma yapmaya başlayacak. Ne derseniz diyin CPU miktarı belirtilmeli yada ne gibi seviyede bunun yetersiz olacağı müşteriye aktarılmalıdır. Böyle bir bilginin ülkemiz firmalarının müşterilere sağlaması çok zor ama ben böyle olsun isterim ve böyle bir bilgi verilmiyorsa da arkadaşlara dikkat etmeleri için yazarım.