lostyazilim
tr.link

Neden sunucu kiralamalıyım?

17 Mesajlar 2.427 Okunma
lstbozum
tr.link

eka7a eka7a openix.io Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 651
  • Beğeniler 109 / 313
  • Ticaret 2, (%100)
@mehmetsariarslan Hangisini kullanacağınızı ihtiyaçlarınıza göre belirlemeniz gerekiyor. Websitenizin trafiği, verilerinizin çokluğu vs hosting paketlerinin kaldırabileceği gibiyse boş yere sunucuya para vermeniz gereksiz. Ancak websitenizde kesintiler, geç açılmalar, mysql hataları vs gibi hatalarla çok sık karşılaşıyorsanız sunucu almanızın zamanı gelmiştir.

Openix.io | $9.90 PositiveSSL | $12.90 RapidSSL
wmaraci
reklam

cliaweb cliaweb Web Hosting Sağlayıcı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad R** Y**
  • Mesajlar 1021
  • Beğeniler 356 / 356
  • Ticaret 8, (%100)
Merhaba mehmetsariarslan

Limitsiz paylaşımlı hostingler genellikle cPanel + litespeed + cloudlinux + cagefs + softaculous gibi performans amaçlı özel yazılımlar içerirler. Bu yazılımlar diğer hostingler ile ortak (paylaşımlı) kullanıldığından sunucunun donanımsal özelliklerine göre performans alınabilir veya alınmayabilir. Ek olarak bu yazılımlar özelleştirilemez veya özel modül desteklemeyebilir.

Vds, vps gibi sanal sunucular ise özelleştirilebilir yazılımların kurulabildiği, biraz da tarafınızın sahip olduğu teknik bilgiye dayalı olarak optimize edilip performans amaçlı kullanılabilir. Sanal sunucuların genellikle tercih edilmesinin nedeni paylaşımlı hosting altında kurulamayacak bir uygulamayı sizin kurabilmenize olanak sağlamasıdır. Root yetkisi bize göre heyşeydir :)

Saygılarımızla ...

Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Ben kullandığım Firmadan örnek verirsem olay şöyle.

Turhost kullanıyorum. Eskinde portal Hostingler vardı tek alana adı izni vardı ama CPU limiti %100 dü.

Limitsiz Cpanel ++ da kullandım orda %25 Cpu vardı ama asla cpu aştınız diye uyarı vermiyorlar. Siteniz yavaşlıyor yoğunluk gidene kadar anlık %50 cpu iznide var.

Ben şuan SSD 8 sunucu kullanıyorum. Kullandığım siteler için SSH iznine ve sınırısz mail trafiğine ihtiyacımdan sunucu kullanıyorum. Profesyonel değilseninz SSH ile işiniz fazla yoksa sunucu almak saçma.

cagdaskorkmaz.com.tr

Live Live Kullanıcı
  • Üyelik 02.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Entrepreneur / W. Dev.
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 77 / 75
  • Ticaret 25, (%100)
Genelde CPU kullanımı limiti ve tam kontrol imkanından dolayı sanal sunucu tercih ediliyor. Başlangıç için gerek duyabileceğinizi sanmıyorum.

wmaraci
wmaraci

kenanesenturk kenanesenturk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest Şuan çalışmıyorum
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** E**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 23 / 19
  • Ticaret 0, (%0)

eka7a adlı üyeden alıntı

@mehmetsariarslan Hangisini kullanacağınızı ihtiyaçlarınıza göre belirlemeniz gerekiyor. Websitenizin trafiği, verilerinizin çokluğu vs hosting paketlerinin kaldırabileceği gibiyse boş yere sunucuya para vermeniz gereksiz. Ancak websitenizde kesintiler, geç açılmalar, mysql hataları vs gibi hatalarla çok sık karşılaşıyorsanız sunucu almanızın zamanı gelmiştir.

Ooooo efsane opencart uzmanıda burdaymış.Seni farklı forumlarda görüyordum burada gördüğüme sevindim.Üstat oc çevirilerin ve yardımseverliğin için kutlarım seni
eka7a

kişi bu mesajı beğendi.

eka7a eka7a openix.io Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 651
  • Beğeniler 109 / 313
  • Ticaret 2, (%100)
kenanesenturk Bir çok forumda üyeliğim var ama eskisi kadar forumlara fazla girmiyorum. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Neyse konuyu dağıtmayalım Teşekkürler.

Openix.io | $9.90 PositiveSSL | $12.90 RapidSSL

radyomevlana radyomevlana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Burdur
  • Ad Soyad Y** C**
  • Mesajlar 541
  • Beğeniler 177 / 178
  • Ticaret 2, (%100)
Bilmem hiç düşünmemiştik :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al