lostyazilim
tr.link

Tib numarası kalktı!

3 Mesajlar 1.234 Okunma
acebozum
tr.link

Aykuru Aykuru WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek İnsan Kaynakları
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 17 / 31
  • Ticaret 15, (%100)
Arkadaşlar 03.04.2015 Cuma günü itibariyle hiçbir bilgilendirme olmadan yeni tib başvurularının değerlendirilip sitenin güncellenerek eklendiğini gördüm. Ben tamamen kendi bildiririmimi takip amaçlı geziniyordum ve tib numaramın olmadığını ve kimsede olmadığını farkettim ve bunun üzerine mail ile bilgi istedim. Artık hiçbir sorguda tib numarası görünmemekte ve uygulanmamakta. Önümüzdeki günlerde ne olur bilmem fakat site listeler bölümünü 4-5 ayda bir güncelliyorlar bildiriminiz onaylansa dahil 4-5 ay beklemeniz gerekiyor sitede yayınlanması için. Yeni güncellemeden aktaracaklarım bu kadar.

http://tib.gov.tr/tr/fby_kendiA.html adresinden görebilirsiniz.

elektronikssl
webimgo

b3L4 b3L4 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek bilişim hizmetleri
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 21 / 17
  • Ticaret 5, (%100)
peki ys belgesini artık belge verilmediğini sadece web site üzerinde onaylandığını bildirmek amaçlı Bildirimde Bulunan Yer Sağlayıcılar (Kendi Bünyelerinde Hosting Hizmeti Verenler)
bölümünde yayınlandığını duymuştum doğrumudur hocam ?

Aykuru Aykuru WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek İnsan Kaynakları
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 17 / 31
  • Ticaret 15, (%100)
Evet artık bir belge vermemekteler. Bildiriminiz onaylandığında sitedeki üyelik panelinizde bildiriminiz onaylanmıştır yazısı gelmesi yetiyor. Fakat o listeye düşmeniz büyük zaman alıyor. Siteye düşmese bile panelden onaylandıysanız gerekli yasal zorunluluğu yerine getirmiş oluyorsunuz. Fakat kurumsal olarak sunucu barındırma hizmeti vermekte isteniz Bildirimde Bulunan Yer Sağlayıcılar (Ticari Amaçlı Hosting Hizmeti Verenler) bölümünde bildirim vermekle yükümlüsünüz. Eğer ki şahıs şirketi ve ya başka bir şirketin üzerine tescilli olarak hizmet veriyorsanız kendi bünyenize girmekte. Sizden gerekli evrakları isterken ticaret odasına bağlı olduğunuz belgeler, vergi numaranız vs. şirket bilgileri istenmektedir.
Yer sağlayıcısında bulunmayan kuruluşlara Başkanlık tarafından on bin Türk Lirasından yüz bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

Detaylı bilgi için: http://tib.gov.tr/tr/tr-duyuru-57-yer_saglayiciligi_bildirimi.html

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al