lostyazilim
tr.link

Vds sunucu hakkında yardım

6 Mesajlar 1.246 Okunma
acebozum
tr.link

ahmtcngcl ahmtcngcl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.05.2020
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci, Web Geliştirici
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 65
  • Beğeniler 64 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar, (marka ismi kullanmanın yasak olup olmadığını bilmiyorum eğer yasaksa uyarırsanız kaldırırım)
Turhost linux hosting (https://www.turhost.com/hosting/linux-hosting/ - Bireysel Limitsiz 1 kullanıyorum. Wordpress altyapılı bir sitem var VDS (https://www.turhost.com/sunucu/vds-server/ SSD-VDS-1)paketine geçmeyi düşünüyorum fakat bu konularda çok bilgim yok size danışmak istedim. Sizce 2 paket arasında hangisi daha iyi performans sağlar. Geçeceğim paket VDS fakat paket içerikleri önemli sanırım. VDS sunucu yönetmek kolay mı ? Wordpress kullanabilir miyim ? Bu konularda fazla bilgim yok Cpanel kullanıyorum geçtiğimde sıkıntı çıkarır mı benim için? Sadece performans artırmak istiyorum. Sizin başka önerileriniz var mı?

wmaraci
reklam

sineer sineer Web Hosting E-Mail Onaysız
  • Üyelik 07.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek İnternet Hizmetleri
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 569
  • Beğeniler 373 / 151
  • Ticaret 30, (%100)
Öncelikle seçeceğiniz vds paketi ile hosting paketiniz arasında kaynak farkı var 1cpu ve 1gb ram vds ile alacağınız kaynak fakat bu kaynak paylaşımsız. Hosting içerisinde 2 cpu ve 4 gb ram sunulması fakat bu kaynak paylaşımlı. Vds de esktra lisans maliyeti olmasın diye plesk panel kullanarak 15 günde bir trial lisans kullanarak maliyetsiz kullanabilirsiniz veya firma size ücretsiz lisans sağlıyor ise en güzeli tabi :).

Performans arttırmaktan kastınız nedir ? Şuan aldığınız hit çok yüksek ve hosting bunu karşılamıyor mu?
ahmtcngcl

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.05.2020
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 65
  • Beğeniler 64 / 17
  • Ticaret 0, (%0)

sineer adlı üyeden alıntı

Öncelikle seçeceğiniz vds paketi ile hosting paketiniz arasında kaynak farkı var 1cpu ve 1gb ram vds ile alacağınız kaynak fakat bu kaynak paylaşımsız. Hosting içerisinde 2 cpu ve 4 gb ram sunulması fakat bu kaynak paylaşımlı. Vds de esktra lisans maliyeti olmasın diye plesk panel kullanarak 15 günde bir trial lisans kullanarak maliyetsiz kullanabilirsiniz veya firma size ücretsiz lisans sağlıyor ise en güzeli tabi :).

Performans arttırmaktan kastınız nedir ? Şuan aldığınız hit çok yüksek ve hosting bunu karşılamıyor mu?

Şuan site aktif değil, ama site içeriği fazla(yüklemeler, tema ve eklentiler) ve woocommerce yüklü olduğu için ilerde paylaşımlı hostingde sıkıntı çıkarabileceğini düşünüyorum o yüzden sonradan uğraşmak yerine ilk başta önlem almak istiyorum.

sineer sineer Web Hosting E-Mail Onaysız
  • Üyelik 07.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek İnternet Hizmetleri
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 569
  • Beğeniler 373 / 151
  • Ticaret 30, (%100)
Nekadar bir disk alanı kullanıyor ve kaç ürün var portföy de ve sektör e bağlı kaç ürüne çıkabilirsiniz ?

wmaraci
wmaraci

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Bahsettiğiniz paket çok yüksek bir paket değil, performansı daha iyi olabilir ama yükleyeceğiniz yazılımlarla beraber bir süre sonra RAM yetersiz gelmeye başlayacaktır. Woocommerce için 1gb Ram diken altında olmanız demektir. Hatta şöyle anlatayım hosting belki çökmez ama 1gb Ram’li sunucu çökebilir. Çünkü hosting paketinde siteler sunucuyu ortak kullandığı için firma zaten Mysql gibi gerekli sistem yazılımlarının çalışması adına belirli bir ram ayırır. Haliyle size de müşteri olarak ayrıca belirli bir miktarda ortak kullanım için RAM tahsis edilir. Hosting için durum böyle fakat bahsettiğiniz sunucuyu panelsiz kullansanız bile php, mysql/mariadb derken ram konusunda garanti olarak belirli bir kapasitesi olmalıdır. Yoksa yetersizlik yaşanması halinde sitede sık sık çökmeler meydana gelecektir. Bahsettiğim durum tam olarak bu yoksa hostingin sunucuya karşı kıyaslanma şansı yok zaten :) Altyapınıza göre önerim 2GB Ram bulunan bir sunucu ile başlamanız. İşte o zaman hem performans hem de ziyaretçi kapasitesini rahatlıkla hissedebilirsiniz.

İkinci husus ise sunucunuzun altyapısını iyi belirlemeniz. Örneğin hosting firmanız size normal hosting paketinde Litespeed sunar. Tüm sunucu ortak kullandığı için Litespeed lisans parasını firma öder. Eğer kendi sunucunuzu kullanacaksanız burada ekstra lisans ücretleri de işin içine dahil olur. Litespeed veya cpanel/plesk lisansı gibi...

Lisanssız olsun ve Apache webserver kullanayım derseniz bu sefer performans sorunu yaşayabilirsiniz.

Sonuç olarak benim tavsiyem; performansı çok iyi olsun, ücretsiz de olsun, kurulum için benim bilgim de var diyorsanız 2gb ram bulunan, LEMP yani Nginx web server merkezli bir sunucu düşünmeniz. Tam olarak bu konuda ücretli kurulum hizmeti veriyorum. Aylık yüzbinlerce ziyaretçisi olan ve sunucu konusunda hiç bilgisi olmayan pek çok kişiye kurulum desteği verdim, fakat not düşmeliyim düşünürseniz en erken Haziran ortası gibi yardımcı olabilirim.

Yok eğer ücreti sorun değil, panel olsun kurulumu da daha kolay olsun ben öğrenirim derseniz o zaman 2-4 GB ram bulunan bulunan bir sunucuya plesk kurmamızı tavsiye ederim.

Turhost firmasının hosting konusunda iyi olduğunu bazı müşterilerimden şahit oldum fakat sunucularını hiç denemedim. Sunucu önerisi isterseniz eğer Vultr, DigitalOcean veya daha az bütçeli olsun derseniz de Hetzner firmalasını öneririm. Almanya lokasyonu işinizi fazlasıyla görecektir.
snahmetkaya ahmtcngcl

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.05.2020
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 65
  • Beğeniler 64 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
sworks yazdıklarınız gerçekten yardımcı oldu. Şuanlık bir değişiklilik yapmak en iyisi gibi duruyor. Teşekkür ederim.
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al