Selamlar arkadaşlar,
Kişisel sitemi ve yanında bir sürü içeriğimi godaddy’de barındırıyorum çok uzun bir süredir. Ancak verdiğim ücretin fazla olduğunu düşünmeye başladım ve vps bir sunucu kullanmak istiyorum bu iş için. VPS kullanmamın bu konuda bana yaratacağı sıkıntılar ve kolaylıklar nelerdir acaba? (Orta düzeyde linux command line bilgisine sahibim)
Ek olarak önerdiğiniz firmalar nerelerdir? Aklımda digitalocean vardı.


Merhabalar Alper bey, alperb
Öncelikle eğer donanım konusunda sorun yaşamak istemiyorsanız ve sitenize ileriye dönük bir çözüm üretmek isterseniz VDS paketlerini tercih etmenizi tavsiye ederiz.Orta seviye bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, yönetim konusunda bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Aklınıza takılan bir soru veya öğrenmek istediğiniz daha fazla detay olursa ekibimizden de yardım alabilirsiniz. (Yardım almak için müşterimiz olma zorunluluğunuz bulunmamaktadır.). Güvenlik önlemleri konusunda da ekibimiz size mutlaka yardımcı olacaktır.

Fakat dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, sitenizin ve içeriklerinizin VDS kullanımına ihtiyaç duyup duymayacağıdır. Buna kesin kanaat getirdiğiniz takdirde, hem ekonomik anlamda kendinizi rahatlatmış, hem de yönetimi ele almamış olursunuz.

Aklınıza takılan sorular hala bulunuyorsa, özel mesaj yoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz.