Merhabalar

Birçok web master sitesinde ilgili bölümlerine baktığımda açılan bazı konular aşağıdaki gibidir.

cpanel fiyatlarında değişiklik ,
directadmin panel zammı vs ....

Konu genel anlamda kontrol panelleri ve alternatif çözümü hakkında olacak.

Bu zamlar ve bu zamlara rağmen firmaların ayakta kalma endişesi , firmaların ne kadar arka planda sermayesi bile olsa bir söz vardır , hazıra dağ bile dayanmaz. Bir Hosting firmasının müşterisine sunduğu bütün ürünlere zam geliyor! Haliyle fiyatlarına yansıtıyor, bu zamlara istinaden alan alıyor , almayan başka bir firmaya gidiyor.

Sonuçta ne oluyor , zarar etmemek , cepten yememek için zam yapan firma müşteri kaybı yaşıyor , haliyle bir süre sonra kapanıyor. Bu yazacaklarım belkide bir çoklarınızın aklına gelmiştir, yada gelmemiştir.

kimsenin hakkını yemeyelim.

Bir Web hosting firmasının hizmetler açısından belini büken vede maddi külfet oluşturan panel lisans ücretleri ve hadi bir ihtimal alan adı fiyatlarıdır.

elektrik , su , doğalğaz , kira vs ücretler konu dışıdır. Konumuz web panel ücretleri ve çözümü hakkındadır.

Artık aklımıza kazınmış bir düşünce var , cpanel , directadmin ve plesk olmaz ise iş yapamayız. müşteri memnun olmaz düşüncesi kazınmış sanki.

Çünkü panel lisansları olmadan bir hizmet verilemez. Her ürünün bir faydası vardır. Birde insanların & firmaların aklında hizmet verilecek alanda kullanıcıların kullanmaktan memnun kaldığı bir paneli sunmak daha kolay ve kazandırıcı geliyor.


Mantık ve ticari açıdan öyle görünüyor , çünkü o panelin bir alternatifi yok , olmadığı için , bir alternatif olsa vede kullanıcı deneyimlese , hem kullanıcı hemde firmalar daha kazançlı çıkar.

Bir örnekle aşağıda yazacağım konuya giriş yapmak istiyorum.

Microsoftun kurucusu , Bill gates yanlış hatırlamıyorsam , yanlışım varsa düzeltiniz lütfen , ya ms-dos yada windows'un (win 3.0'da olabilir) ilk sürümü çıkacağı zaman çıkartacağı bu sistemin ticari açıdan sekteye uğramasını istemiyordu . Çok iyi bir çözüm buldu.

Kendi sistemleri ile uyumlu çalışacak bütün programları yapan firmalar ile görüşüp , konuşup onlara destek vererek , kendi sistemlerinin pazar yolunu aktif hale getirdi.

Burada amaç yeni bir sistemi piyasaya sürdüklerinde sistemlerinde sorunsuz çalışacak programların bulunması vede kullanıcı sitemlerini ve şikayetlerini an aza indirmek vede hem pazar paylarını yükseltmek hemde sorunları ortadan kaldırmaktı.

En niyahetinde de öyle oldu , yazılan sistem çok iyi satıldı vede günümüze kadar birçok sürümü geldi.

Hepimiz internette bir araştırma yaparız. Ülkemizde Yerli bir web panel neden yok ?

Konuya birileri sadece yazmak için var diye yazabilir ! Benden ona hazır cevap ; var ise web hosting firmaları neden yabancı firmalara lisans ücreti ödüyor?

Web hosting firmaları sizce para ödemeye meraklımı ? Zarar etmeye vede yaptıkları zam nedeni ile müşteri kaybetmeye meraklımı ? neden durduk yere boş vere para versinler ?

Bunun nedeni firmaların günü kurtarma vede önemsemediğinden mi kaynaklanıyor , yoksa başka nedenler mi ?

Hosting şikayetlerinden , firmaların web panel fiyatlarına zam yapmaları , kullanıcılara yeterli desteğin verilememesi ve nice negatif durumlar , hepsinin çözüm kaynağı varken problemin içinde yaşayıp gitmek nasıl birşey ?

Ülkemizdeki hosting firmaları birleşse bir web paneli yapılsa , lisans fiyatları TL bazında olsa hatta ve hatta firmaları fiyat olarak zorlamasa sadece kendini döndürmesi gerekse , nasıl olur ?

Lisans fiyatları hem kullanıcı hemde firmalar için uygun olsa...

Kaç firma yada kaç kullanıcı benim gibi düşünür...

Birileri çıkıp yazabilir kolaysa sen çık yap diyebilir! Ama sadece yazabilir , yapamaz , bu proje tek kişinin yapabilmesi mümkün olmadığı gibi tek kişinin sen yap demeside saçma olur.

Böyle büyük bir proje büyük bir topluluk ile yapılır , ancak ve ancak büyük bir topluluğun sorununa çözüm bülür.

Lütfen saygı , edep ,ahlak kurallarına göre cevap veriniz. Konu dışı ve konuyu baltalayıcı yorumlar yazmayınız . Bu konu hakkında bilginiz yok ise sadece güzel dileklerinizi belirtmeniz kafi olur. Güzel dileklerinizi belirtmeniz sizin insan olarak kalitenizi belirtir.

Herkese iyi aksamlar dilerim .

saygılarımla

Onur Hasöz