lostyazilim
tr.link

CSS kodlarını satır arasına alma

5 Mesajlar 1.394 Okunma
lstbozum
tr.link

DoktorHayat DoktorHayat WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** H**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 9 / 7
  • Ticaret 6, (%100)
Merhaba Arkadaşlar

Google PageSpeed testin de ortaya çıkan 3 adet css kodunu nasıl satır arasına alabilirim. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. Kodlar aşağıdaki gibidir.

wmaraci
reklam

Ozi Ozi . Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Devoloper
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 3052
  • Beğeniler 1 / 941
  • Ticaret 50, (%100)
Satır arası derken ?

• Üyelik 06.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** H**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 9 / 7
  • Ticaret 6, (%100)
Hocam Google PageSpeed testinte aynen şu şekilde uyarı alıyorum

Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın
Sayfanızda oluşturmayı engelleyen 3 tane CSS kaynağı var. Bu durum, sayfanızın oluşturulmasında gecikmeye neden oluyor.

Sayfanızda ekranın üst kısmındaki içerikten hiçbiri aşağıdaki kaynakların yüklenmesi beklenmeden oluşturulamadı. Engelleyen kaynakları ertelemeyi veya eşzamansız olarak yüklemeyi ya da bu kaynakların önemli miktarda bölümünü doğrudan HTML'de satır içi yapmayı deneyin.

Ben burada şimdi Css dosyalarını nasıl optimize edeceğim sayfada belirtilen uygulamaları deniyorum. Lakin çözüme ulaşamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

cgrclk cgrclk Fortis Fortuna Adiuvat Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)
Google'ın satır arasından kastı bunları ihtiyaç olan yerlerde satır aralarına yerleştirerek kullanın ki sitenin tamamının açılmasına engel olmasınlar.

Google iyi bir şey diyor tamam ama bu dosyalar font dosyaları ve ya başta çekilmesi lazım ya da sonda, satır arası olmaz.

2 seçenek var;

1- Bu dosyaları header da yani şu anki hali ile kullanacaksınız, siteniz az farkla olsa da biraz geç açılacak ama kullanıcılar siteye girdiği zaman ikonlar ve fontlar yerli yerinde açılmış halde görecekler, yani görünümde bozukluk olmayacak.

2-
Bu dosyaları footer da yani sitenin sonunda çekeceksiniz, siteniz az farkla olsa da biraz hızlı açılacak ama site ilk açıldığı zaman kullanıcılar fontları varsayılan halde görecekler, ikonlar görünmeyecek site yüklendikten sonra site normal halde görünecek.

Eğer illa ki ben bu hatalardan kurtulacağım derseniz 2. seçeneği kullanıp sitenize bir preloader entegre edeceksiniz. Yani siteye girildiğinde kullanıcı yüklenmesini bekleyecek ve hazır olduğunda siteyi görebilecek.

Preloader için şunlara göz atabilirsiniz:
http://tympanus.net/codrops/2014/04/25/freebie-flat-style-squared-preloaders/
http://codepen.io/FilipVitas/pen/aNLgZz
ontedi DoktorHayat

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** H**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 9 / 7
  • Ticaret 6, (%100)
Sayın @cgrclk

Çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu bilgilendirici yazınız beni fazlasıyla aydınlattı.

Ek Olarak:

cgrclk adlı üyeden alıntı

Google'ın satır arasından kastı bunları ihtiyaç olan yerlerde satır aralarına yerleştirerek kullanın ki sitenin tamamının açılmasına engel olmasınlar.

Google iyi bir şey diyor tamam ama bu dosyalar font dosyaları ve ya başta çekilmesi lazım ya da sonda, satır arası olmaz.

2 seçenek var;

1- Bu dosyaları header da yani şu anki hali ile kullanacaksınız, siteniz az farkla olsa da biraz geç açılacak ama kullanıcılar siteye girdiği zaman ikonlar ve fontlar yerli yerinde açılmış halde görecekler, yani görünümde bozukluk olmayacak.

2-
Bu dosyaları footer da yani sitenin sonunda çekeceksiniz, siteniz az farkla olsa da biraz hızlı açılacak ama site ilk açıldığı zaman kullanıcılar fontları varsayılan halde görecekler, ikonlar görünmeyecek site yüklendikten sonra site normal halde görünecek.

Eğer illa ki ben bu hatalardan kurtulacağım derseniz 2. seçeneği kullanıp sitenize bir preloader entegre edeceksiniz. Yani siteye girildiğinde kullanıcı yüklenmesini bekleyecek ve hazır olduğunda siteyi görebilecek.

Preloader için şunlara göz atabilirsiniz:
http://tympanus.net/codrops/2014/04/25/freebie-flat-style-squared-preloaders/
http://codepen.io/FilipVitas/pen/aNLgZz
cgrclk

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al