CSS yazılımının son sürümünün CSS3 olduğunu anlayabiliyoruz. Son sürümünde gelen yenilikler ise kullanıcıları hayran bırakacak şekilde özelliklere sahiptir. Bu özellikler ise kısaca, box- shadow, media- queries, , text- shadow, translate, transition, transform isimli özelliklerdir. Bir site içerisinde bu özelliklerin olması ile site görsel açıdan güzelleşmiş olmakta ve bu sayede göze daha çok hitap edici bir şekilde olması ile de insanları siteye çekmektedir. Güzel bir dizayn ile oluşturulmuş bir sitenin ziyaretçi sayısı da oldukça fazla olur. Bu yüzden CSS3 yazılımı oldukça büyük önem teşkil etmektedir.
Css3 yazılımı o kadar gelişmiş bir yazılım olarak piyasaya sürülmüştür ki özellikle font face özelliği programcılar ve ya site yapımcıları için hayat kurtarıcı bir durum haline gelmiştir. Peki bu özellik nedir sorusunun yanıtını verelim. Önceki zamanlarda istenilen font oluşturulan siteye yüklenme konusunda oldukça sınırlı idi. Yani, kullanıcı sadece kendi bilgisayarında yer alan fontu siteye yükleme işlemini yapabiliyordu. Bu durum ise istenilen fontların siteye kolay bir şekilde yüklenmesini önlüyordu. css CCS3 yazılımı ile kullanıcının hangi işletim sistemine sahip olduğu fark etmeksizin, istenilen font yüklenebilmekte ve bu sayede site içerisinde daha güzel bir görünüm elde edilebilmektedir. CCS3 yazılımı öğrenilmesi çok zor olmayan bir yazılımdır. Fakat öncesinde HTML ve ya CCS yazılımları kullanıldığı zaman daha kolay bir öğrenme süreci gerçekleştirilebilir. Bu sayede, kullanıcı kodlar ile tanışmış olup, CCS3’te yer alan kodlara yabancılık çekmeden daha kolay bir şekilde öğrenme sağlayabilir.
CCS3’ün yeniliklerinden söz edelim. CCS3 ile yazılım mantığı açısından bakıldığında,
, yani alan özelliği oldukça önemlidir. Sekme, Slider, Akordiyon, LightBox gibi hareketlerin yapılabilmesi için CCS3’ün kullanılabiliyor olması oldukça önemlidir ve yine CCS3’ün özellikleri arasında yer alan bütün teknolojik cihazlara uyumluluk özelliği göstermesi de yazılımcılar için büyük bir devrim olmuştur diyebiliriz. CCS3 programı ile bir site kurmak isteyen bir kişinin izlemesi gereken aşamaları anlatalım. İlk aşama visual studio programının bilgisayara kurulumudur. Bunun kurulumu için bilgileri araştırmanız gereklidir. Ayrıca kullanımının nasıl olduğuna dair bilgiler de edinilmesi gerekir. Sonrasında siteye CCS eklenmelidir, padding ve margin, border, sınıflar ve ID’ler, metin biçimlendirme, konumlandırma, görüntüleme gibi işlemler sırası ile yapılmalıdır.