lostyazilim

Derinlemesine HTML-CSS Kodlarını Optimize Etmek. (Bedava Hizmet Veriyorum) (Dev Kaynak)

14 Mesajlar 4.306 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ereglibilgisayar ereglibilgisayar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad Ç** Ç**
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 70 / 70
  • Ticaret 5, (%100)
Bazı düşünmeden yaptığımız işleri, biraz daha düşünür olduk sayende. Teşekkürler.
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

ontedi ontedi www.ontedi.com Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı, Matematikçi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 325 / 324
  • Ticaret 2, (%100)
Güzel bir yazı elinize sağlık.
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

www.ontedi.com
www.cizgi.site

Escalous Escalous Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek (.*?)
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 1392
  • Beğeniler 421 / 799
  • Ticaret 4, (%100)
Ortada bir emek var, emeğine sağlık.

Ama html içerisinde style ile cssyi yazmak hoş değil. Hele ki en alta girmek açılmayı bozacaktır. Kullanıcıda olumsuz bir etki birakabilir. CSSden kısıp html boyutunu yükseltmeye hiç gerek yok hocam.
Ayrıca padding eklemesi de yapın hocam, aynı şekilde Margin gibi oda bu şekilde küçültülebilir.

En temizi combine ve minify edilmiş CSS.

İsim kisaltmalarinin çok faydası olacağını zannetmiyorum hocam, bu konuda takiktim bir aralar bende.

Bunu şizde test edebilirsiniz.stabil açılan bir sitenize Test.html yükleyin, basit bir html tasarımı yapın. Tüm div classlarina a,b,c,d gibi şeyler verin.

Sonra html ve cssnin her birini şu şekilde düzeltin, a=ajkkjjjsjfjsjfjajfjakdjakfjwkfhakfjakfuajf
b=bfjrkskfksjfjsjgjdjajfjsjfjsjgjajfjajfjajgjsj
..
Gibi, en azından 20,25 karakteri geçmesin.
Hiçbir fark oluşmamıştı hocam. ne bot analizinde nede gözle görülür birşey.
Belki olduysa bir kaç salise olmuştur, çok ufak şeyler bunlar.
Bunu neden yazdım, şimdi tanımlamakta ve tanımakta zorlanmasinlar.

Hazır bir tasarımın tüm div classlarini değiştirmek, ölüm olacaktır.

Saatlerce sürecektir, ayriyetten üzülerek söylemeliyim ki bir yararı olmayacaktır :/

Tüm background,Margin,padding kucultmeleri ise yarıyabilir, çok fazla CSS kodu varsa ve Margin,padding,background,font gibi kısımlar fazlaysa alandan tasarruf edilir, bu işlemde çok uzun sürmez zaten.

Benim eksik gördüklerim bunlar, onun dışında konu harika
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

Escalous adlı üyeden alıntı

Ortada bir emek var, emeğine sağlık.

Ama html içerisinde style ile cssyi yazmak hoş değil. Hele ki en alta girmek açılmayı bozacaktır. Kullanıcıda olumsuz bir etki birakabilir. CSSden kısıp html boyutunu yükseltmeye hiç gerek yok hocam.
Ayrıca padding eklemesi de yapın hocam, aynı şekilde Margin gibi oda bu şekilde küçültülebilir.

En temizi combine ve minify edilmiş CSS.

İsim kisaltmalarinin çok faydası olacağını zannetmiyorum hocam, bu konuda takiktim bir aralar bende.

Bunu şizde test edebilirsiniz.stabil açılan bir sitenize Test.html yükleyin, basit bir html tasarımı yapın. Tüm div classlarina a,b,c,d gibi şeyler verin.

Sonra html ve cssnin her birini şu şekilde düzeltin, a=ajkkjjjsjfjsjfjajfjakdjakfjwkfhakfjakfuajf
b=bfjrkskfksjfjsjgjdjajfjsjfjsjgjajfjajfjajgjsj
..
Gibi, en azından 20,25 karakteri geçmesin.
Hiçbir fark oluşmamıştı hocam. ne bot analizinde nede gözle görülür birşey.
Belki olduysa bir kaç salise olmuştur, çok ufak şeyler bunlar.
Bunu neden yazdım, şimdi tanımlamakta ve tanımakta zorlanmasinlar.

Hazır bir tasarımın tüm div classlarini değiştirmek, ölüm olacaktır.

Saatlerce sürecektir, ayriyetten üzülerek söylemeliyim ki bir yararı olmayacaktır :/

Tüm background,Margin,padding kucultmeleri ise yarıyabilir, çok fazla CSS kodu varsa ve Margin,padding,background,font gibi kısımlar fazlaysa alandan tasarruf edilir, bu işlemde çok uzun sürmez zaten.

Benim eksik gördüklerim bunlar, onun dışında konu harika

Öncelikle yorumuz için teşekkür ederim hocam. Burada yazanları normalde 1 saniyede açılan projeme deneme yanılma ile uygulayarak Fransadaki hosting ile 0.04 saniyede açılmasını sağlamıştım. Özellikle büyük projelerde benim için 1 boşluğun kapladığı yer bile önemli. Nasıl verim alamadınız bilemedim. Dediğiniz gibi html altınca css fazla önerilmiyor ama ben kendi tecrübelerime göre görüntüde aşırı bozukluk olmadığı sürece html altında css kullanılmasını tavsiye ediyorum.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al