Cry
http://www.kolbozuk.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhaba. Vidobu'dan CSS öğreniyorum. Ancak eğitimler Dreamweaver üzerinden. Yavaş yavaş öğreniyorum. Ancak Dreamweaver gereksiz kod filan mı kullanıyor? Neden bu kadar kullanışlı? İllaki bir eksisi vardır. Eksileri neler? Artıları neler?
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
PHP Coder
-
-
Ad Soyad
U** D**
-
-
-
Ticaret
41, (%98)
Benim artı olan özelliklerini sıralayayım.
Yazdığımız kodu anında canlı ön izleme yapabilmek.
Hızlı kod yazmak. (b'ye bastığım anda alta açılan menüde background seçeneklerinin olması.)
Adobe ürünü olması. (Kaliteli bir yapım.)
ve diğerleri..
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Front/Back-end Developer
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bana göre yavaş bir editör.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yeni başlıyan birisi için dw'yi öneririm açıkçası kod kolaylığı olması hazır sistemleri v.s kolaylık sağlıyor kendini dw'de geliştirdikten sonra normal editörlere dönebilirsin dw'ni eksi yönü eline biraz hazıra alıştırması onun dışında bir sıkıntısı yok bence :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
kod tamamlama özelliği bence tembellikten başka birşey değil, kendiniz yazarak uygularsanız akılda kalıcı olur o yüzden her zaman notepad++ öneririm.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Buraya yakında yeni proje gelecek Coming soon!
myenes
$php = new PHP();
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Back-end Developer
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
tek artı yönü font-family yazınca önüme bir çok font çıkarması :D Başka bir şey gelmiyor aklıma :) Bende Notepad++ öneririm.
4531
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
vazgeçemeyieceğim bir editör normalde kod yazma hızımı iki üçe katlıyor. Sonra site önzilemesi sayesinde site bağlantını kurup hızlıca düzenleme yapabiliorsunuz. CSS kod yazmak gerçekten kolay
body {
b
}
B harfine bastığınız an CSS deki B ile başalayanları gösterir background ,background-image ve HTML5 uyumlu otomatik çıkıyor ve içindeki kodları yazmayı bitirince yapmanız yetiyor kendi etiketi kapatıyor.
cnkymz
Araştır Dur !
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Kimya Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kod tamamlama notepad++'da da var. Önizleme bir + diyebiliriz fakat yavaş bir editör. Ve çok yer kaplıyor gereksiz bence. Notepad++ istediğin gibi kod tamamlayabilirsin (illaki bu ise olay) renklendirme diğer editörlerde de var. Ayrıca /> şeklinde kapatmalarda aman aman bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bence hızlı bir editör daha iyidir.
Dreamweaver kaliteli program ona sözüm yok ama yavaş olduğu sıkıntı. Ayrıca önizleme bazen sapıtabiliyor. O yüzden notepad++'da yaz, kendi ie-firefox-chrome aç bak. Çünkü css'de browser'a göre farklılık yapabiliyor. Tavsiyem notepad++
Hurkal
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Çok fazla kullanmıyorum ancak merak ettim. Bir zamanlar Dreamweaver yüzünden başıma bela olan "BOM'suz UTF-8 kayıt" özelliği geldi mi?
4531
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Evet şuan nered olduğu aklımda değil ancak o ayar var.Bunun yanında bilgisayardan bilgisayara değişebilir bence bende enfazla 10 saniyede açılıyor ve aynı anda birçok dosyada düzenleme yapmam gerekirken mesela 30 php dosyası açtığımı hatırlıyorum. Hepsini hiç kasmadan açıp düzeltme yapabildim. Tabii Cs5 kullanıyorum cs6 daha iyidir.