lostyazilim

Html5 öğrenmek

19 Mesajlar 2.731 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ebubekiragbaba ebubekiragbaba http://ebubekir.org Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1112
  • Beğeniler 202 / 160
  • Ticaret 23, (%100)
Arkadaşlar kendimi geliştirmek için 1 yılım var tam olarak HTML5 öğrenerek flash animasyonlar yapmak istiyorum. Malum Adobe Flash yavaş yavaş tarih olacak gibi bir çok şirket flashı engellediğini duyurdu. HTML5 ile flash tarzında animasyonlar yapmak için nerden başlamalıyım HTML nin bir üst versiyonu olması nedeniyle HTML'yi tamamen bilip üstüne mi eklemek gerek HTML5'İ flash animasyonlar için html5 ile birlikte kullanmam gereken programlar var mı ? Yardımcı olun valla kafam çok karışık nerden başlıyıcam bilemiyorum. Flash mı öğrensem yoksa diyorum bir yandan en azından animasyonu ouşturacak bir arayüz var. HTML5'i Dreamweaver da falan mı kullanmam gerek ki ?

Cehaletimin kusuruna bakmayın arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.

wmaraci
reklam

Webtroloji Webtroloji Backend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Backend Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 127
  • Beğeniler 140 / 22
  • Ticaret 6, (%100)
Animasyonları HTML5 ile değil CSS3 ile yapabilirsin. Boşver flashı falan HTML5 - CSS3 ve JQuery'i öğren. Sonra PS ile tasarım yapmayı öğrenirsin tamamıyla sektöre atılırsın.

• Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1112
  • Beğeniler 202 / 160
  • Ticaret 23, (%100)
HTML5 - CSS3 ve JQuery öğrenmek gözümü korkutuyor hocam adeta Flash tek program ve sadece onu bilmek işi götürüyor. Peki siz ne dersiniz HTML5 - CSS3 ve JQuery konusunda 1 yıl uğraşsam ciddi yol kaydedermiyim? hangi kaynakları önerirsiniz ?

cArleone cArleone WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web master
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 226
  • Beğeniler 85 / 59
  • Ticaret 9, (%100)
Html+ javascripti öğrenmeniz gerek.ardından html5 canvasa başlayarak istediğin animasyonu flasdaki gibi yapabilirsin.javascripti iyi öğrenirsen canvas da hiç zorlanmassın.daha sonra html5 svg ye geçebilirsin.bu canvasa göre çok daha kullanışlı ve esnek güzel animasyonlar çıkartabilirsin.

www.ustaderslik.com
wmaraci
wmaraci

AliUnal AliUnal aliunal.work Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ü**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 5 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
konu takip

• Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1112
  • Beğeniler 202 / 160
  • Ticaret 23, (%100)

Webtroloji adlı üyeden alıntı

Animasyonları HTML5 ile değil CSS3 ile yapabilirsin. Boşver flashı falan HTML5 - CSS3 ve JQuery'i öğren. Sonra PS ile tasarım yapmayı öğrenirsin tamamıyla sektöre atılırsın.

cArleone adlı üyeden alıntı

Html+ javascripti öğrenmeniz gerek.ardından html5 canvasa başlayarak istediğin animasyonu flasdaki gibi yapabilirsin.javascripti iyi öğrenirsen canvas da hiç zorlanmassın.daha sonra html5 svg ye geçebilirsin.bu canvasa göre çok daha kullanışlı ve esnek güzel animasyonlar çıkartabilirsin.

peki html javascript CSS3 ve JQuery öğrenmek mi flash öğrenmek mi flash büyük bir kolaylık sağlıyor aslında burada bize. Flashtan html5 çıktısı almak mümkün mü acaba bi kaç yerde böyle birşey okudum ama daha önce bu şekilde kullanan varmı merak ettim ? HTML, JAVA, CSS3, JQUERY öğrenmeyi gözümde mi büyütüyorum ki ?

Ghostcastle Ghostcastle WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 202
  • Beğeniler 91 / 26
  • Ticaret 1, (%100)
konuyu bende takip ediyorum

• Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1112
  • Beğeniler 202 / 160
  • Ticaret 23, (%100)

Ghostcastle adlı üyeden alıntı

konuyu bende takip ediyorum

birileri fikir verse gerçekten iyi olacak hocam :)

Adobe Flash'tan html çıktısı almak mümkün mü eğer mümkünse html,java,css gibi bir çok şeyle uğraşmaya da gerek kalmaz bence yanlış mı düşünüyorum acaba ?

pg13 pg13 Xcode. Kullanıcı
  • Üyelik 01.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek BilişimTeknolojileri Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 321
  • Beğeniler 72 / 101
  • Ticaret 11, (%100)

ebubekiragbaba adlı üyeden alıntı

birileri fikir verse gerçekten iyi olacak hocam :)

Adobe Flash'tan html çıktısı almak mümkün mü eğer mümkünse html,java,css gibi bir çok şeyle uğraşmaya da gerek kalmaz bence yanlış mı düşünüyorum acaba ?

mümkün değil. html5 denilen şey, mevcut html kodlarına html5 ile birlikte gelen yeni tagların eklenmesi ve canvas olayı. animasyon işleri için ileri derecede javascript ve css3 bilgisi gerekmekte.

Balrog Balrog Computer Science Telefon Onaysız
  • Üyelik 11.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek cs
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 6 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
HTML5 öğrenmen daha iyi olur. Gözünü korkutmasın o kadar zor değil. Tabi temel HTML'i, CSS3, JavaScript ve jQuery de öğrenmen lazım yanında, tek başına HTML5 bir işe yaramaz yapmak istediklerin için. 1 yılda çok rahat hepsini öğrenirsin bence tabi bu sana bağlı. İnternetten videolu anlatımlara ve yazılara bakmanı öneririm. Her biri için ayrı ayrı dersler çokça mevcut. Dreamweaver kullanmana da gerek yok.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al