Merhaba arkadaşlar! Bugün nedense hep kendim yazasım var içimdeki bütün herşeyi döküp herkese patlayasım var ama birilerininde kalbini krımak istemediğimden döndüm dolaştım geldim kodlara :)
Kodları Gören İlk İnsan
Ben webmasterlığa başladım günlerde kodlardan hiçbir şey anlamıyordum ne yapıyor bu bacaksız kodlar diyordum..Keşke demeseydim meğersem siteyi düzenleyen,ziyaretçiyi etkileyen herşeyi o bacaksız dediğim şeyler yapıyormuş..
Kodları Görünce İçindeki Korkuyu Yık !
Birkaç deneyimli abi/ablaya sormuştum ben webmaster olacam ya pof puf diyordum onlarda grafik ve kodlama dillerini bilmelisin diyorlardı daha iyi webmaster olmak istiyorsan diye.. Önce Html’i bil dediler.. Baktımb u Html kardeşe
Kodlar Ne Şeker Şeylermiş..Tontonlarım :)
Baktım bu işten çıkamayacağım öğrenme peşinde koştum orayı burayı karıştırdım,kurcaladım baktım güzel şeyler oluyor tabii o zamanlar tr.gg’de takılıyordum tasarımı üst-alt-css diye ayırıyordum..Hep başkalarına yapttırtıyordum baktım kendim yaptım o gün bir sevindim bir sevindim ‘Hay ben bu kodcukları yerim’ dediğim bile olmuştur belkiii :)
Kodları Küçümsemeyin ;)
Kodları küçümsemeyin ya da aralarında ayrımcalık yapmayın mesala ‘Php’yi üstün görüp Css’i küçük görmeyin’ Css olmasa bir sitenin düzeni olmaz Php olmadan google,facebook gibi güzelim sitelere giremezsiniz..Doğru düzgün scriptleriniz olmaz..Onları küçümsemeyin,onları unutmayın,hergün üzerinde çalışın,sevin o kardeşleri,kucaklayın :)
Dipnot: Kod nedir diyen arkadaşlarım benle iletişime geçerseniz anlatmaya çalışırım..
Sevgilerle: Html,Css,Php,Asp,C,c++,c#… Siz kodcukları öpüyorum :)
Nurçin Özer
Gerekli yazının yeri: Korkmayın O Kodlardan :) | Furkan TURAN