Android 5.0 Lollipop sürümü ile Chrome’a gelen Chrome renk destek ile sitenin temasına uygun olarak üst bara (bildirim çekmecesi) istediğimiz rengi verebiliyoruz. Mobil tarayıcıda oldukça hoş duran bu özellik ile sitenizi ön plana çıkartabilirsiniz.

Mobil Chrome Renk Desteğini WordPress’de Uygulanması

WordPress kullanıcıları için “Görünüm/Düzenleyici” dedikten sonra sağ tarafta Üst Kısım(header.php) bölümüne tıklıyoruz. Bu bölümde yazısının hemen altına aşağıda verilen kodu yapıştırıyoruz.Rengi aşağıda verilen renk kodunun “#2c2a6b” yerine kendi sitenize uygun bir kod ile değiştirebilirsiniz.



Ayrıca renk kodunun yanında sitenizin iconunu da yine sekmeler bölümünde görünmesi sağlanabiliyor. Bu kodu da yine B][/B] yazısının hemen altına yapıştırınız.

logo.png yazısı yerine kendi logonuzu veya iconunuzun linkini yapıştırın.




Sekmelerin renklerini ve Logonuzu görmek için Telefonunuzun en az Android 5.0 Lollipop sürümüne sahip olması ve Chrome ayarlarından “Sekmeleri ve Uygulamaları Birleştir” özelliğini açılmış olması lazım. (bazı telefonlarda “Sekmeleri ve Uygulamaları Birleştir” açılı olmasa da görülebiliyor)

Zaten bir çok Android Lollipop sürüme sahip olan telefon kullanıcılarının yoğun bir şekilde kullanılıyor.Sizde sitenizi giren ziyaretçilere çok daha iyi bir izlenim vermek ve sitenizin hatırlanmasını istiyorsanız bu kodları eklemenizi öneririz.

Son bir not olarak WordPress kullanıcıları çeşitli eklentiler ile bu özelliği kullanıyor olabilir. Onlara tavsiyem eklentileri kullanmak yeni Yukarıdaki 2 kodu eklemeleri. Zira eklentiler sitenizin açılış hızınızı ciddi şekilde yavaşlatıyor veya çeşitli bozulmalara neden oluyor.

Kaynak: TeknoVudu - Mobil Chrome Renk – Tema Desteği (Üst Bölümü Renklendirme)