Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!


6Beğeni
  • 1 Yazan basich
  • 1 Yazan Okan_IŞIK
  • 2 Yazan BackendDeveloper
  • 1 Yazan Okan_IŞIK
  • 1 Yazan ricird

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > HTML - CSS - XML

374x90

Bu Alana Reklam Ver

Website Girişte Otomatik Dil Çevirmesi Hakk.

  #1  
Okunmamış 22 Mart 2019, 16:28
ricird Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 30 Ekim 2016
Cinsiyet: Erkek
Meslek: BT
Ad, Soyad: Em... Yı...
Mesajlar: 31
Beğeniler: 4 / 22
Ticaret: 0, 0%
Merhabalar Arkadaşlar,

.HTML web sitemin ziyaretler de yurt dışı özellikle, misal hollandadan ziyaretçi siteme baktığında hemen dili hollandaya göre otomatik çevirmesini istiyorum. Facebook gibi siteler de yanılmıyorsam bu denli çeviri yapmakta girişte.

Bu denli uluslararası eklentisiz bayraksız tıklamadan otomatik ülkeye göre çeviri yapabilen teknik metot kod var mıdır arkadaşlar?
  #2  
Okunmamış 22 Mart 2019, 16:53
basich Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Ağustos 2018
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Meslek: Maliyeci
Konum: Uşak
Ad, Soyad: La... Ha...
Mesajlar: 917
Beğeniler: 319 / 109
Ticaret: 8, 100%
Giren kişinin ip sine göre ayarlayabilirsin hocam. Her ülkenin belirli bir ip aralığı var. Onları bulursan ayarlayabilirsin.
ricird bunu beğendi.
  #3  
Okunmamış 22 Mart 2019, 17:48
Okan_IŞIK Adlı Üyenin Avatarı
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
 
Üyelik Tarihi: 29 Haziran 2011
Yaş / Cinsiyet: 34 / Erkek
Konum: Tekirdağ
Ad, Soyad: Öz... Iş...
Mesajlar: 1.383
Beğeniler: 671 / 511
Ticaret: 21, 100%
Browser diline göre ayarlayamak daha mantıklı. Nihayetinde Ingiltere'den sitenizi ziyaret eden kişi ingiliz olmak zorunda değil Türk de olabilir. Browser dili neyse o dili konuşuyordur.
ricird bunu beğendi.
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
  #4  
Okunmamış 22 Mart 2019, 18:39
ricird Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 30 Ekim 2016
Cinsiyet: Erkek
Meslek: BT
Ad, Soyad: Em... Yı...
Mesajlar: 31
Beğeniler: 4 / 22
Ticaret: 0, 0%
@basich @Okan_IŞIK uygun kod modifikasyonu paylaşımı yapar mısınız?
  #5  
Okunmamış 22 Mart 2019, 22:35
Avatar Seçilmemiş
Üyeliği Durdurulmuş
 
Üyelik Tarihi: 19 Aralık 2018
Yaş / Cinsiyet: 38 / Erkek
Konum: Antalya
Ad, Soyad: İb... Du...
Mesajlar: 89
Beğeniler: 28 / 6
Ticaret: 0, 0%
PHP- Kodu:
    $lang substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], 02);
    
$langarray = ['tr''en''de']; 
    
$lang in_array($lang$langarray) ? $lang 'en';
    require_once 
"index_{$lang}.php"
Yukaridaki kod blogu browser dilini bulup izin verilen diller ile karşılaştırıp o dilin index sayfasını çeker.
Okan_IŞIK ve ricird bunu beğendi.
Konu BackendDeveloper tarafından (22 Mart 2019, 22:38 ) değiştirilmiştir.
  #6  
Okunmamış 22 Mart 2019, 23:32
Okan_IŞIK Adlı Üyenin Avatarı
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
 
Üyelik Tarihi: 29 Haziran 2011
Yaş / Cinsiyet: 34 / Erkek
Konum: Tekirdağ
Ad, Soyad: Öz... Iş...
Mesajlar: 1.383
Beğeniler: 671 / 511
Ticaret: 21, 100%
Şöyle bir fonksiyon yazmıştım kendi sitem için;

PHP- Kodu:
function dil($id){

  global 
$db;

  
$varsayilan $db->from('siteayarlari')
  ->
select('dilsecimi')
  ->
first();

  
$dil_teshis substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'],0,2);

  if (isset(
$id)) {
      
        if (
$dil_teshis == 'en'){
            
            
$dil $db->from('dil_en')->where('id',$id)->first();
            
            return 
$dil['cumle'];
        
        }elseif(
$dil_teshis=='tr'){
            
            
$dil $db->from('dil_tr')->where('id',$id)->first();
            
            return 
$dil['cumle'];
        
        }elseif(
$dil_teshis=='de'){
            
            
$dil $db->from('dil_de')->where('id',$id)->first();
            
            return 
$dil['cumle'];
        
        }elseif(
$dil_teshis=='az'){
            
            
$dil $db->from('dil_az')->where('id',$id)->first();
            
            return 
$dil['cumle'];
        
        }else{
            
            
$dil $db->from($varsayilan['dilsecimi'])->where('id',$id)->first();
            
            return 
$dil['cumle'];
        }
  }

Bu fonksiyona göre diller veritabanında tutuluyor şu şekilde yazarsın.
tablo adı dil_tr, dil_az, dil_en... Tarayıcı diline göre cümleleri o tablodan çeker. Eğer tarayıcının dilini henüz oluşturmadıysan varsayılan olarak bir dil göstermelisin ben bunu site ayarları tablomdan tr_dil olarak çekiyorum. Fonksiyonumun başında bunu ekledim. Bu şekilde varsayılan dili de yönetim panelinden düzenlenebilir yapman mümkün oluyor.

Veri tabanında tutma nedenim ise tüm dilleri kendim yazamayacağımdan, script kullanıcılarının yönetim panelinden bu dilleri ekleyebilmesini veya düzenleyebilmesini istememdi. Böylesi daha esnek.

Örnek vermek gerekirse;
dil_tr
id|cumle
1| Hoşgeldin

dil_en
id|cumle
1| Welcome

Kullanımı ise şöyle;

PHP- Kodu:
<?=dil(1)?>
//ÇIKTI
//En tarayıcıda Welcome
//Tr tarayıcıda Hoşgeldin
Ekstra bilgi; fonksiyon içerisinde kullandığım pdo yapı tayfun erbilenin basicdb classıdır.
Ekstra bilgi2; test edebilmek için tarayıcının dilini değiştirmen yeterlidir.
ricird bunu beğendi.
Konu Okan_IŞIK tarafından (22 Mart 2019, 23:35 ) değiştirilmiştir.
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
  #7  
Okunmamış 23 Mart 2019, 15:20
ricird Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 30 Ekim 2016
Cinsiyet: Erkek
Meslek: BT
Ad, Soyad: Em... Yı...
Mesajlar: 31
Beğeniler: 4 / 22
Ticaret: 0, 0%
@BackendDeveloper @Okan_IŞIK gerekli kod ve metot paylaşımınız için teşekkürler, hemen uygulamaya başlıyorum esen kalın arkadaşlar.
Okan_IŞIK bunu beğendi.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle

Domain Yurdu – Domainler, Siteler ve Markalar İçin Pazaryeri ve Danışmanlık Hizmetleri


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > HTML - CSS - XML


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 20:32.