Bugün sizlerle bir tecrübemi paylaşmak istiyorum.
Kapanan instagram hesabı açmak öyle sanıldığı kadar kolay değil ama sadece püf noktalar var.
Kapanınca tam bir kabus oluyor. Özellikle hesap belli bir seviyeye gelmişse ya da MÜŞTERİye aitse.
1 ayda 2 hesabın kapanması bir sosyal medya uzmanı için kötü bir durum ama kapanma sebepleri müşteriden kaynaklanınca içiniz rahat ediyor.
Yinede danışmanlık verdiğim müşterilerin hesaplarını kurtarmak için ciddi bir düşünce ve efor sarfettim.
Evet "çok iyi" düşünmek ve plan yapmak şart?
Nedir plan?
-Öncelikle hesabın kapanma nedeni zaten giriş yapmak isteyince çıkar.
-Burada en büyük plan aslında Instagram'a kendi adamımızı yerleştirmek ama öyle birşey imkansız
-O zaman devreye sadece yardım istemek kalıyor.
-En önemlisi yardım isteme şekli.
-Günde belki yüzbinlerce destek talebinin hepsi sizce ince elenip sık dokunur mu? Tabiki hayır, çoğunu makineler otomatik reddeder.
-O zaman yardım taktiği devreye girer. Başka ülkeden yardım isteyin lokasyon değişin.
-Tabi burada her sosyal medya uzmanının kendi tecrübeleri ve ince detayları da vardır. O artık her kişinin değil er kişinin dikkat edeceği noktalar.
-Dediğim gibi "yardım isteme" "form gönderme" konusunda lokasyon değiştirin yapabileceğiniz en basit adım bu.
Ben bu şekilde vekendi püf noktalarımla kapanan 2 hesabı kurtardım. Hatta bir tanesinde instagram geri dönüş yaptı özür diledi.Hata sonucu kapanmış. Çok şaşırdım.