osCommerce web uygulamalarının güncel olmayan sürümlerini çalıştıran web sitelerine yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Haftalar önce bir güvenlik firması yaptığı duyuruda bu konuya değinmiş ve bilgisayarlara bu şekilde malware yani zararlı yazılım yüklendiğine dikkat çekmişti.

Armorize'de çalışan uzmanlar, bu tehlikeyi ilk kez 24 Temmuz'da keşfetmiş, 91 bine yakın web sayfasının bu zararlı içerik barındıran link'lerden nasibini aldığını fark etmişti.

Armorize'den yapılan yeni açıklamaya göre bu sayı, şu anda 8 milyon web sitesine kadar çıkmış durumda. Bu siteleri ziyaret eden kullanıcıların ne kadar çok olacağı hesaplandığında, tehlikenin boyutları net bir biçimde anlaşılıyor. Hacker'lar, açıktan yararlanarak kullanıcıların her türlü bilgisini ele geçirebiliyor.

osCommerce'ten Harold Ponce de Leon, online depolama birimleri üzerindeki saldırıların etkisinin bir şekilde şaşırtıcı olmadığına dikkat çekerken, bazı kullanıcıların sadece Internet Explorer 6 kullandığı için saldırıdan nasibini almasının kendilerini oldukça şaşırttığının altını çizdi.

Konu Linki ve Kaynak : http://www.teknowebs.net/8-milyon-site-tehlikede.html