Merhaba arkadaşlar. Daha önceki şu yazımda depolama servislerinden bahsetmiştim. Google Drive ve Dropbox'ı kıyaslamıştım. Bugünkü yazımda Mega, Dropbox, Google Drive, Yandex Disk ve OneDrive'ı kıyaslayacağım. Çok geniş ayrıntılara yer vereceğim bu yazının galibi bakalım kim olacak?


Kategorilere göre kıyaslama yapacağım. Kişilere ve mesleklere göre de ayrıntılar eklemeyi unutmayacağım. İşte başlıyoruz...


Depolama Kapasitesi: En az depolama kapasitesi 15 Gb (arttırılabilir) ile Yandex Disk, OneDrive ve Google Drive ipi birlikte göğüslüyor. Bunlardan sonra 20 - 30 Gb ile (arttırılabilir) Dropbox geliyor. Fakat rakiplerine açık ara fark atan Mega oluyor. Arttırmadan 50 Gb yer veren Mega bu kulvarın tartışmasın birincisi oluyor.


Mobil Destek: Bu servislerin hepsinin mobil desteği mevcut fakat bunlardan sadece Google Drive çevrimdışı hizmette iyi yani internet olmasa da önbelleğe aldığı dosyayı çalıştırabiliyor. Bunun yanı sıra mobil arayüz açısından Dropbox ve Mega'yı tavsiye ediyorum. Mobil uygulamasını yüklediğinizde ek alan veren servisler ise Yandex Disk ve Dropbox. Bana kalırsa bu kulvarın galibi de Dropbox seçilmeli.


Webmaster Dostu: Kodlamalar, programcılık veya blogculuk ile uğraşanların arkasında az da olsa Google desteği vardır. Her android telefonda Google Drive yüklü gelmesi bu konuda bir avantaj fakat Dropbox .js, .swf, .mp3, .css, .html gibi uzantılı adres verebildiğinden "Webmaster Dostu" diye tabir edeceğimiz servis Dropbox oluyor.


Masaüstü İşlevselliği: İnternet sitesine direk yükleme yapıyorsanız Yandex Disk oldukça sade bir arayüz sunmakta. Yandex Disk'ten sonra ise Dropbox'ın sadeliği öne çıkmakta ama genel olarak hepsi gayet görsel çalışmakta. Yalnızca Dropbox'ın da Türkçe desteği olmaması büyük dezavantaj. Bence bu kulvarın galibi belli olmasa da kaybedeni açıkça Dropbox.


İşletim Sistemi: Saydıklarımız arasında sadece Dropbox ve Yandex Disk'in Linux sürümleri mevcut. Zaten geri kalanında da Mac - Windows Desteği mevcut. Bu kategorinin galibi Linux'ta daha stabil çalıştığından dolayı Yandex Disk oluyor.


Sonuç: Oylar toplandığında Mega, Dropbox ve Yandex Disk arasından birini seçmek kalıyor. Bahsettiklerimden size uygun olanını seçip kullanmak sizin kararınız. Bu servisleri de kıyaslamamın nedeni de Türkiye'de en çok bu servislerin kullanılması. İsterseniz ileride Box ve Mail.ru'yu dahil edebilirim ama bence bu seçenekler bile oldukça yeterli. Herkese iyi bloglamalar...


Kaynak: HayalMasam - Belgelerinize Her Yerden Ulaşın re-Post