Haksız rekabet nedeniyle mangalda kül bırakmayıp, konuyu yargıya taşıyan TURSAB tarafında yeni gelişmeler var. CNN Türk’e katıldığı bir programda konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Booking.com ve benzeri sitelerin tekrar ülkemizde faaliyet vermeye başlayabilmeleri için “kurumsal üyelik” statüsünde yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını ifade etti.



Tüm dünyada ve ülkemizdeki kullanıcıların otel rezervasyonlarında tercih ettiği Booking.com, TURSAB’ın haksız rekabet davasından sonra Türkiye faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştı. Getirilecek yeni düzenlemeyle birlikte başta Booking.com olmak üzere benzeri servislerin tekrardan ülkemiz kullanıcılarına tekrar servis sunması imkanının önü açılacak.

Firuz Bağlıkaya konuya ilişkin olarak; “Merkezleri Türkiye dışında olup, tüketiciyle turizmciyi bir araya getirerek para kazandıran Booking.com benzeri siteler için ‘kurumsal üyelik’ statüsü üzerinde çalışıyoruz. Bu statüyü hayata geçirince Booking.com benzeri hizmetler ülkemizde yeniden hizmete açılabilecekler. Bu konuda geçtiğimiz günlerde görüştüğümüz Booking.com yetkililerine teklifte bulunduk.” dedi.

TURSAB’ın düzenleyeceği “kurumsal üye” statüsü için elbette Booking.com’un belli oranda vergi ödemesi gerekecek. Booking.com geliştirilen yeni çözüm önerisini kabul etmezse uzun bir müddet daha ülkemiz kullanıcılarına hizmet sunamayacak.

Booking.com’un haksız rekabet gerekçesiyle kapatılmasının üstünden bir yıl geçti. Eğer bu teklife Booking.com’un tavrı PayPal’inki gibi olursa, uzun bir süre Booking.com’u yurtiçi rezervasyonlarında kullanamayacağız demektir.