Blog yazarlarının en büyük sorunu, yazılarına okuyucu çekememek. Bu sorunu klasik yöntemlerle aşamazsınız. Bu sorunun sadece tek çözümü vardır. O da yazılarınızın insanların zamanı ayıracağı kalitede olmasıdır. Yani yazmak için yazılmış 10 yazıdan, düşünülerek ve emek harcanarak yazılmış 1 yazı daha iyidir. Daha önce bu konunun temelini oluşturan iyi blog yazarı olma ile ilgili kısmı hakkında yazmıştım, şimdi ise iyi içerik nasıl üretebileceğimiz kısmına odaklanalım.

1- Bilgi Birikiminizi Okuyarak Artırın: İyi yazılar yazabilmek için okumak şarttır. Eğer okumuyorsanız sürekli kendinizi tekrarlamaya mahkumsunuzdur. Sadece tek alan üzerine de okumamalısınız, ne kadar farklı alandan bilginiz olursa o kadar bilgiyi kullanarak yazılarınızı ilgi çekici hale getirebilirsiniz.
2- Bütün Kaynakları Kulanın: Sadece internetten yararlanmayın. Bunun yanında kitap, dergi ve gazete gibi kaynakları da kullanın. Çünkü farklı kaynaklardan süzülerek yazılan yazılar içeriğin değerini artıracaktır.
3- Başarılı Olmuş Blogları Takip Edin: Alanında başarılı olmuş blogları takip edin. Bu başarısını nasıl sürdürdüklerini inceleyin. Yazılarında sizi etkileyen önemli noktalara dikkat edin.
4- Araştırma Yapmaya Vakit Ayırın: Yazılarınızı aklınıza geldiği gibi hemen yazmayın. Araştırma yapın, yazacağınız konu üzerine yazılmış yazıları inceleyin. Kaliteli yazılar bulursanız, onlardan daha iyi nasıl yazabileceğinizi kendinize sorun. Birkaç kaliteli yazıyı birleştirip kendinizce derleme yapın.
5- Yazacağınız Konuyu Sınırlayın: Bir yazıda bütün bir konuyu anlatmanız çok zordur. Ayrıca çok uzun bir yazı içerisinden kullanıcı istediği bölümü bulmada zorluk yaşayacaktır. Bundan dolayı konunun belirli bir bölümüne odaklanın ve dışarı çıkmayın. Konunun diğer kısımları da önemli ise alt bölümlere ayırıp makale serisi yapın.
6- Yazınızın Küçük Özetini Yapın: Yazı dünyası ne kadar değişmiş olsa da yazı yazmanın kuralları hala eskisi gibi. Girişte yazacaklarınızı kullanıcıya özetleyin, gelişme bölümünde konunuzu anlatın ve bitişte kullanıcıya vermek istediğiniz mesajı iletin.
7- Sade ve Akıcı Dil Kullanın: Okuyucuyu çok fazla zorlayacak, anlamasını güçleştirecek cümlelerden kaçının. Yazınızın içeriği sıralı olarak ilerlesin. Bir konudan başka bir konuya atlama yapmayın.
8- Ekstra Bilgi Paylaşın: Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için ekstra kaynaklar paylaşın ve yazdığınız konu hakkında iyi bir yazı varsa kaynak göstererek alıntı yapın.
9- Bitince Mutlaka Okuyun: Yazarken gözünüzden kaçacak imla hataları ve anlam bozuklukları olacaktır. Hem bunları düzeltmek hem de gereksiz kısımlarını çıkarmak için yayınlamadan önce en az bir kere okuyun.
10- Kaliteli Fikirler Üzerine Yazın: Bloğunuzun içerik sayısı artsın diye yazı yazmayın. Kaliteli fikirler üzerine yazmaya çalışın. Bu işin en önemli kısmı aslında bu. Herkes yazı yazabilir fakat herkes insanların ilgileneceği kaliteli fikirler üzerine yazamaz.

Kaliteli içerik üretmenin ana temelleri yukarıdaki maddeler diyebilirim. Eğer yukarıda yazanlara dikkat ederek yazılarınızı kaleme alırsanız, mutlaka karşılığını alacaksınızdır. Son olarak söyleyeceğim 15 dakika gibi bir sürede de kaliteli blog yazısı yazabilirsiniz ama bu konuda yeterince deneyim ve bilginiz varsa.

Bu yazı yazarkafe.com da haftanın yazısı seçilmiştir, özellikle aramıza yeni katılan arkadaşlara katkı sağlamasını istedim.
Kaynak: http://bcakir.com/etkili-blog-yazisi-yazma.html