lostyazilim
tr.link

İnternet yasası ile dizi ve film siteleri ?

62 Mesajlar 11.729 Okunma
lstbozum
tr.link

sUstundag sUstundag Makale Yazarı Kullanıcı
  • Üyelik 05.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek AŞÇI
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ü**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 26 / 110
  • Ticaret 10, (%100)
Kullanma arkadaşım hırsızlığın azı çoğu yoktur ha gidip evinden eşya çalmışsın ha şirket yazılımlarını çalmışsın. Eğer sen TR'de webmaster olarak ücretli programları kullanıp para kazanıyorsan karşılığında ücretini ödemelisin aksi halde alternatiflerini kullan (ücretsiz olanları)...

Iff sıkıldım.
wmaraci
reklam

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)

sUstundag adlı üyeden alıntı

Kullanma arkadaşım hırsızlığın azı çoğu yoktur ha gidip evinden eşya çalmışsın ha şirket yazılımlarını çalmışsın. Eğer sen TR'de webmaster olarak ücretli programları kullanıp para kazanıyorsan karşılığında ücretini ödemelisin aksi halde alternatiflerini kullan (ücretsiz olanları)...

Ben elimden geldiğince ücretsiz programları kullanmaya çalışıyorum da, şimdi bana çıkıpda ben hayatım boyunca hiç kullanmadım demeyin, burda gülmeyelim yani.

• Üyelik 05.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek AŞÇI
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ü**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 26 / 110
  • Ticaret 10, (%100)
Bilemiyorum 27 yaşındayım bilgisayar ile tanıştığımdan bu yana yani başlangıçta belki oldu ne de olsa uzun bir bilgisayar geçmişim var ve bilgisayar programcısıyım. Elbette zamanında olmuştur sanıyorum.

Iff sıkıldım.

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)
Türkiye'de hala daha anti-virüs programına para verip kullanmanın salaklık olduğunu düşünen milyonlarca kullanıcı varken o telif hakkını ihlal eden siteler kapanmasın hocam, kimse çıkarıp da bir programa 50 dolar vermez, veremez.

wmaraci
wmaraci

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)

WebDost adlı üyeden alıntı

anlayabilseler bir. sosyal medyadan insanların gazına çabuk gelen tek devletiz. sansür geliyor hoppa in taksime. gereksiz insanlar

Senin dünyadan haberin yok dostum, bütün dünyada herkes sosyal medya üzerinden birleşip bu tür şeyler yapıyorlar. Çünkü en kolay haberleşme yöntemi ve en özgür ortamdı. Artık özgürlüğü kalmadı.

Dünyadan haberin olsa bütün dünyada bu tür şeylerin hep sosyal medya üzerinden olduğunu ve gelişmiş hiçbir ülkenin bunlara bir şey demediğini eylem yapmalarına izin verdiğini bilirdin.

Dünyanın her kesiminde Haklarını savunmak için eylemler yapılıyor, örneğin şuan gündemde Ukrayna bildiğin halkla savaş içerisinde halk 2ye bölünde en son 26 ölü vardı diye hatırlıyorum polis/halk karışık.

• Üyelik 05.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek AŞÇI
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ü**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 26 / 110
  • Ticaret 10, (%100)
En azından şu var ki artık yeni yasaya göre sitenin tamamı kapanmayacak yani eğer sorun varsa sayfa alakalı olacak bu şu demek anladığım kadarı ile daha iyi anlayan, bilgili birisi varsa o açıklasın. Artık çok sık karşılaştığımız site tümünü engelleme yerine sayfa veya sayfaları engelleme olacak.

Ek Olarak: Yani film siteleri için sanıyorum ki (arkadaşlarla da daha önce konuşmuştuk) telif hakkı isteğinilde bulunulan sayfalar öncelikle engellenecek daha sonra belirli bir sıklıkla karşılaşılırsa sitenin tümünü engellemeye gidilecek.

Iff sıkıldım.

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)

sUstundag adlı üyeden alıntı

Bilemiyorum 27 yaşındayım bilgisayar ile tanıştığımdan bu yana yani başlangıçta belki oldu ne de olsa uzun bir bilgisayar geçmişim var ve bilgisayar programcısıyım. Elbette zamanında olmuştur sanıyorum.

Bilgisayarınızda şuanda yüklü olan programların listesini verebilir misiniz? Ben hangilerinin w*rez yani internetten indirdiğinizi tek tek söyleyeceğim. Eminimki hiçbirindede yanılmayacağım. İstersen 35 yaşında ol.

Yüzlerce tanıdığım var +30 yaşında kimse Anti-Virüs'e para vermiyor. Herkeste ESET var 1 tanesi satın almadı kim alır o kadar paraya? Yabancılar için normal bir fiyat ama TÜRKLER' için yüksek bir miktar o paralar.

• Üyelik 05.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek AŞÇI
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ü**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 26 / 110
  • Ticaret 10, (%100)
Programlarımın listesini neden vereyim burada hem konuşup hem warez kullanacağımı mı iddia ediyorsunuz anlamadım ?

Ek Olarak: Gördünüz sanırım artık yeter :)

Iff sıkıldım.

Lazut3461 Lazut3461 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
Bende arkadaslk sitesine niyetlenmstm .d

serdar5353 serdar5353 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek WebDizyn Editor
  • Konum Rize
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 9 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

sinemajor adlı üyeden alıntı

10 Maddeyle 2014 İnternet Yasası

Günlerdir büyük tartışmalara neden yeni internet yasası (internet sansürü) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilmişti ve Gül'ün yeni internet yasasını onaylayacak mı yoksa veto mu edecek diye bekliyordu. Kamuoyunu meşgul eden yeni internet yasası (internet sansürü) dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , tartışmalara neden olan yeni internet yasasını onayladığını internetten açıkladı.

İşte yeni internet yasasının (internet sansürü) 10 maddesi...

1- Anahtar kelimelerle "uygunsuz içerik" belirlenip sayfa kaldırılabilecek.

2- Sansür, URL adresi tabanlı yapılabilecek:

3- Yer sağlayıcı yurtdışındaysa bile erişim engellenebilecek. DNS değiştirerek bir siteye girilemeyecek.

4- Hâkimler, 24 saat içinde sansür kararı verebilecek. "Zararlı" içerik çıkarılmazsa, 500-1.000 TL arasında günlük para cezası kesilecek.

5- Hosting firmaları her kullanıcının izini sürebilecek. Her kullanıcının internetteki faaliyeti kayda alınarak bir-iki yıl saklanacak.

6- TİB başkanına internet sitesi erişim engelleme yetkisi verilecek.

7- Birliğe gönderilecek olan "erişimin engellenmesi kararı" 4 saat içinde uygulanmak zorunda.

8- Erişim Sağlayıcılar firmalar, kullanıcıların hangi sitelere girdiğini kaydedip 2 yıl boyunca saklayacak.

9- Bilgisayar ve akıllı telefonlardan internete bağlanan 34 milyon kullanıcı tek tek fişlenecek.

10- İnternetteki içerikler sayfa bazında da engellenebilecek.

Kaynak: sinemajor

9. madde'de Fişlenecek derken neyi kast ediyor ?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al