Özgürleşmek için yardım eder misin?
Bildiğiniz gibi her geçen gün internetimiz özgürsüzleşiyor. Pek çoğumuzun ekmek yediği, bilgi edindiği, eğlendiği, sosyalleştiği bu büyük hazine maalesef kısıtlanıyor. Bu bağlamda internetimize sahip çıkmak için birlik olmak zorundayız!
Bu amaçla pek mecrada bir araya gelmek için çabalayan insanlar bulunmakta. Neredeyse hepimizin kullandığı internetin özgürsüzleştirilmeye çalışılmasına dur demek için sizlerin yardımına ihtiyacımız var.
Web5a İnternet Hizmetleri’nin alan adı (domain) ve Özkula Web Hizmetleri’nin barınma (hosting) destekleyiciliğinde www.internetime-dokunma.com sitesini açmayı düşünüyoruz.
Alan adını alan ben, bu web sitesinin barındırma işini de kendim yapabilirdim ancak her arkadaşımın bir tuzu olsun istiyorum bu çorbada. Bu nedenle Özkula Web Hizmetleri ile görüşüp destekleyici olmasını istedim. Sizlerden de bir şeyler yapmanızı istiyorum. Kısacası ekmeğinize sahip çıkmanızı bekliyorum. Ne kadar çok emek o kadar hızlı bir kamuoyu oluşmasını sağlayacaktır. Kendi çapımda hızlı bir şekilde bir tema düzenlemesi yapıp bir an önce siteyi açmayı planlıyorum.
Bu web sitesi ne iş yapacak diye soracak olursanız, internetin özgürleşmesi için çabalayan herkesin reklamı yapılacak. Web sitelerinin, haber yapan haber sitelerinin, sosyal ağlarda kurulan gurupların, bir şeyler yapmaya çalışan herkesin haberleri yer alacak. Oluşturulacak olan kampanyalara, protestolara, eylemlere kişilerin tek bir adresten ulaşabilmesi sağlanacak.
Bu aşamada sizlerden isteyeceklerim olacaktır.
Bunların en başında sitemiz için bir logo lazım!
Bu logo seçildikten sonra insanların web sitelerine koymaları için çeşitli boylarda banner’lar lazım.
Tepkiyi hızlı bir şekilde yaymak adına, banner’ları ekleyen siteler için bir bölüm yapmayı ve sitelerin linklerini eklemeyi planlıyorum.
Ayrıca bu hareketin (sitenin) tanıtımını yapan siteler için sidebar’da belirli bir boyutta görsel yeri ayırmayı düşünüyorum.
Fikirlerinize, emeklerinize ve desteğinize ihtiyacımız var.
Ekmeğinize, kütüphanemize, oyun parkımıza, işimize sahip çıkmak için.
Not 1: Kurulacak olan bu web sitesinin hiçbir yerinde ticari reklam kullanılmayacak olup, kesinlikle bir gelir elde edilmeyecek, tüm reklam ve bağlantı sistemleri destekçiler üzerine kurulacaktır.
Not 2: Bu oluşuma katkı sağlayacak (teknik anlamda) tüm arkadaşlarımızın isimleri, eğer isterlerse web sitesinde ayrılacak bir bölümde geçecektir.
Tüm Wmaraci.com ailesinin bu projeye sahip çıkması umuduyla. Fikirlerinizi, cevaplarınızı ve desteğinizi bekliyoruz.