darkness adlı üyeden alıntı

Daha önceden bunu yapmamış olmaları *******ünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)'nın işini doğru düzgün yapmadığını gösterir. Şimdi ise yapılması gereken şeyin arkada mağdur ettiği insanları bırakarak geç yaptığı iştir. Ekstra övgüye, sevince gerek yoktur. Ayrıca yasaklamalar hedefli yapılıyor iyi güzelde yakında gelecek olan sansürle internete büyük bir çarşaf geçirecekler bilginize. Ağlanacak halimize gülüyoruz.


Bizim milletimizin zihniyeti zaten bu yönde değil mi. Önce kemeri yavaş yavaş sıkarsın kemeri açıtmadan zaman geçer beden alışır, sonra hafiften bir gevşetme yaparsın "ohh ne güzel oldu da rahatladım" der bünye. Bununla da mutlu olur. Türk interneti yakın gelecekte kapatma çöplüğüne dönecek haberimiz yok. Girdiğimiz her 10 siteden 2 si bir şekilde kapatılmış olacak. Yasaklamaları bazı arkadaşlar hemen adult içerik olarak görüyor ancak bu kapatılan siteler (kaset siteleri) siyasi içerik yüzünden ve açılan dava yüzünden kapatıldı. Yakın gelecekte her hangi bir site hakkında suç duyurusunda bulunduğunuzda erişim pat diye kapatılacak. Çok yaratıcı TİB yöneticileri belki Facebook'un kullandığı önerme yoluyla dil çevirisi sistemini kullanırlar kim bilir. Belirli bir şikayeti geçen site yasaklanır otomatik olarak olur biter. İncici'ler için çok sağlam cümbüş olur o zaman :)

Güzel ülkemin güzel internetine ilk yasakların geldiği zamanları hatırlıyorumda büyük gelişmeler var gerçekten (!) yıllarca yasal boşluk yüzünden kapalı kalan dünyanın en büyük video sitesi gibi. Ama benim gibi hemen acımasızca eleştirmemek lazım. Önce pek çok bilimadamları ve sektör liderleri ile görüşmeler yapıp bir ton angarya ile uğraşıp bir internet yasası yapmak yerine mevcut ceza kanunu kullanılarak kafan uygulamaya geçmek "tabiki" gelişmiş ülkelerdeki hukuk sisteminde olan şeydir. Ne öyle önce araştırma yapacaksında, bilimsel yaklaşacaksında, modern yasalar çıkartacaksın sonra onları uygulayacaksın falan. Hiç gerek yok bas yasağı, bas cezayı gitsin.