Stuxnet, ABD ve İsrail'in, İran'ın nükleer çalışmalarını sekteye uğratmak için kullandığı solucan yazılımdır. Haziran 2010'da varlığı açığa çıkan virüs İran'ın Buşehr ve Natanz'daki nükleer tesislerini etkilemiştir.
Stuxnet, endüstriyel kontrol sistemlerinin ve dış dünyaya kapalı sistemlerin de hedef olabileceğini göstermesi açısından siber güvenlik konusunda önemli bir yere sahiptir. Virüsün elektrik hatları üzerinden bulaşması da projenin içinde olduğu söylenir. Fakat asıl bulaşma yolu Natanz tesislerinde çalışan bir mühendisin kişisel laptop'una bir cafedeyken ajan tarafından USB bellek ile bulaştırılmıştır.
İran'da hedef reaktörler aktif olmadığı için nükleer bir facia yaşanmamıştır. Eğer reaktörler aktif olsaydı Çernobil benzeri bir felaket olabilirdi.
Japonyadaki deprem sonrası tsunami nedeni ile Fukushima nükleer reaktörü arızalandı…
Aslında bu bir arıza değildi. Fukushimada Stuxnet virusü aktifti ve sistemlerin hepsi bozulmuştu reaktörün bozulması ve yanması kaçınılmazdı. Bunu dünya kamuoyuna açıklayamacak olan ABD müttefik bir devletin reaktöründe bu olayın olması ve bu şekilde duyulmasını istemediği için HAARP devreye sokarak tsunami ile reaktörü sanki tsunaminin etkisi ile devre dışı kalmış gibi gösterdi.
Sonuç :
Kimsenin Stuxnet den haberi olmadı…
Asıl soru şu anda bu virusden etkilenen nükleer reaktör sayısı kaç…
Almanya acele ile neden nükleer reaktörlerin kapattığını açıkladı…Siemens in bir alman firması olduğu ve almanya reaktörlerinin tamamında SCADA kullanıldığı düşünüldüğünde bunun gerçek sebebi ortaya çıkmaktadır.
Aşağıda Scada Sisteminin Vermiş Olduğu Virüs Uyarısı ;
Adamın elinde ki Flash Bellekte Bir STUXnet Virüsü Var ;
Zero Dayz (STUXnet) Fragman
Zero Dayz (STUXnet) - Kıyamet Günü [Türkçe Altyazı]