Merhaba arkadaşlar. Gayet açık ve net biçimde anlatacağım durumu. Sanırım bu durumda olan sayısız kişi var.

Eski internetim ***** 8 MBPS idi, yaklaşık 5 yıldır ***** kullanıyordum. İnternet daha da hızlı olsun(16), aynı zamanda biraz da maliyet düşsün diye Superonline'a geçtim. Dediğim gibi maliyet düştü ve ilk ay internet gayet iyi idi. 3-4 MB indirme hızı alıyordum.

Ardından olanlar oldu. Modem ile aramda yalnızca 8 adım mesafe var iken internet gidip duruyor. Şimdi diyeceksiniz altyapı yetersizdir.

Yanlış hatırlamıyorsam Turkcell, Fiber dışında interneti *****/Turk *******dan alıyor. Yani eski internet ile aramdaki mesafe aynı. İnternet yalın ve wifi; Telefon yok. Ancak her 5 dakika da bir internetin gitmesi can sıkıcı.

Superonline resmi sitesinde;
"Kablosuz bağlantılarda yaşanan kopma ve hız sorunlarının en büyük sebebi çevresel faktörlerdir. "

-Modeminizin ve bilgisayarınızın konumu-

Kaliteli bir kablosuz bağlantı sağlayabilmek için modeminizin Müzik seti, mikrodalga, fırın, çamaşır/bulaşık makinesi, buzdolabı gibi elektronik cihazlardan uzakta konumlandırılması gerekir. Bu cihazlar sinyalinizi bloke edebilir ve bağlantınızda hız ve sorunlarına neden olabilir.

Modem ile bilgisayar arasındaki duvarların kalınlığı, çeşidi (tuğla perde beton vb)duvarlarda bulunan ısı, ses yalıtımı vb. etkenler, evin içerisinde bulunan aynalarda sinyalin cihazınıza ulaşmasını engelleyebilir ve bu durum bağlantınızda hız ve kopma sorunlarına yol açabilir.

Bu etkileri en aza indirebilmek için modeminizin bulunacağı konumu evin merkezine yakın bir noktada belirlemeniz mesaafenizi kısaltacak ve bu etkenlerden en az şekilde etkileneceksiniz.

-Diğer kablosuz ağların etkisi-

Kablosuz bağlantı kalitenizi etkileyecek diğer bir konu da etrafta bulunan diğer kablosuz bağlantılardır. Eğer sizin modeminiz etraftaki diğer modemlerle ortak bir kanal değerini kullanıyorsa, bağlantınız o kanalın yoğunluğundan etkilenir ve yavaşlık yaşarsınız. Hatta internet iletişiminiz yoğunluğa göre durma noktasına gelebilir.

Kaynak: http://www.superonline.net/yardim/internet/fiber-teknik-destek/kablosuz-baglantim-surekli-kopuyor

üstteki şekilde bir yazı bırakmış. Modem evin merkezinde, çevresindeki tek elektronik aygıt benim bilgisayar. Arada duvar falanda yok. Hatta abartmıyorum, internete belki etkidir diye telefondan bile bağlanmıyorum wi-fi'ye.

Adamları arayıp ne yapılmasını önerirsiniz. Şimdi arasam; modem vs. konusunda pek bilgim de olmadığı için aha yaptık, aha ettik, nerdeyse oldu derken beni oyalayıp duracaklar.

Çözüm öneriniz var mı?

Bu yazıyı yazarken bile 3 defa gidip geldi internet.

Ek Olarak: Güncellemek zorunda kaldım kusura bakmayın.

Ek Olarak: Update