Selamlar arkadaslar ben Samet son zamanlarda dikkatimi çeken bir husus vbulletin sistemlerinde cıkan açıklardır.

Bunun için bu makaleyi yazma gereği duydum .

Vbulletin kurucak ve kullanıcak olan arkadasların kurulum yapmadan ve kullanmadan önce bu makaleyi okumalarını tavsiye ediyorum.

Öncelikle Admin Yolu ve Mod Panel yollarınızı Değiştirmenizi Öneriyorum. Mesela /admincp değilde AdminPanelx11 gibi..

Kesinlikle admin ve mod panellerinizi configden değiştirmeyiniz .. ( Config bilgileri cekildigi zaman oradanda değiştirirseniz panelinize kolayca erişim sağlanabilir.)

Bir Baska Sekilde Admin ve Mod panellerinizi Şifreleyebilirsiniz.

http://skaracan.com/htaccess-ile-dizin-sifreleme.html

Şu makalemizde nasıl şifrelendiğini belirtmiştik.

Daha sonra config yolunuzu değiştiriniz :

Öncelikle ftp’ den bir klasör açmanızı öneririm /imagez /klasoradasz1zq vb gibi..

Daha sonra /includes/config.php config.php dosyanızı açtıgınız klasörün içine atınız.

/includes klasöründe config.php dosyası bulunmıcak.

/includes klasörü içinde bulunan class_core.php yi notepad vb uygulama ile açıp düzenliyoruz.

includes/config.php yazan yeri bulup yeni açtıgınız klasör örnekeki gibi /images/config.php olarak yada /klasoradasz1zq/config.php

olarak düzenliyip kaydediyorsunuz.

Ayrı bir Husus config.php dosyanızı şifreleyebilirsiniz. Base64 ile bu işlemi gerçeklestirebilirsiniz.

Vbseo Kullanan için arkadaslar ise vbseo kurulumunu tamamladıktan sonra vbseo_config.php dosyasının izinlerini 644 yapmalarını

öneriyorum.

f) Vbseo Acıkları :

Vb seo kurulumunu tamamladıktan sonra vbseo_config.php’nizin izinlerini 664 yapınız.

Aynı şekilde vbsepcp.php panelinizin ismini Örneğin : #vbseocp.php# şeklinde değiştiriniz. vbsepcp.php dosyasının 1. satırına

yukarda verdiğim sifrelemeyide yapıp güvenlik önlemi alabilirsiniz.

vbsepcp.php panelinizin ismini değiştirmeyi unutmayınız.

Skaracan.com//

Not: Güvenlik Kişinin Kendisinde Başlayıp Kendisinde Bittiği bir Önlemdir.

http://skaracan.com/vbulletin-guvenlik-saglayin.html

Makale Tamamen skaracan.com ' a Aittir.