Yahoo Site Explorer, eski ve sevilen SEO araçlarından birisi ancak bu yıl kapanacağını duyurdu. Bu beklenmeyen bir durum değildi aslında ve ben şahsen bu kadar uzun süreli bir uygulama olacağını düşünmüyordum. Hemant Minocha, Yahoo Ürün Müdürü, Yahoo Site Explorer‘ın 29 Eylül 2005′te açıldığını ve bu yıl kapanacağını sözlerinde dile getirdi.

Yahoo yöneticileri Yahoo Site Explorer’ın kapanmasının ardından Bing Web Yöneticisi Araçlarının kullanılmasını önerdi. Bing Web Yöneticisi Araçlarının Yahoo Site Explorer kadar uzun süreli kullanılmasının zor olduğu açık bir gerçek. Ancak Microsoft yöneticileri Bing Web Yöneticisi Araçları için yeni ayrıntılı veri bağlantısı sağlayacağını duyurdu.

Bing Web Yöneticisi Araçları, tabii ki pek çok üçüncü parti araçları gibi Majestic SEO ve SEOmoz olarak değil Site Explorer kaydı ile bu verileri almak için kurulmuştur. Backlinklerinize bakabilmek için artık vazgeçilmez bir araç olacaktır.

Yahoo‘nun Site Explorer aracını kapatması ve Bing Web Yöneticisi’nin kurulması ile ilgili yapılan açıklama şöyle;

Bing Webmaster Merkezi ekibi, aktif detaylı trafik istatistikleri ve yeni gelen bağlantılar özelliği de dahil olmak üzere, son birkaç ay içinde yeni özellikler ekleyerek oluşturulmuştur. Microsoft ayrıca Yahoo! arama kullanımını içeren analitik raporlar oluşturmak için kararlıdır.

Daha fazla bilgi için, Yahoo Arama Blog‘una bakın. Belirli kapanma tarihi yoktur, ama API’ler 15 Eylül de hizmetin kapanacağını dile getirdi, bu nedenle büyük olasılıkla kendisi o tarihte kapanacak gibi görünüyor.

Kaynak: Yahoo Site Explorer Bu Yıl Kapatılıyor