Video izleme sektörünün tartışmasız lideri Youtube, şimdi de kullanıcılarına kameraya ihtiyaç duymadan ücretsiz animasyon videolar oluşturma desteği sunuyor. Youtube.com/create sayfası altında hizmete sunulan sistem sayesinde Goanimate, Stupeflix ve Xtranormal sitelerinin alt yapılarını kullarak oluşturacağınız animasyonlarınızı kolayca Youtube üzerinden yayınlayabileceksiniz.

Tüm bu üçüncü parti uygulamalar üreticileri tarafından Youtube’a entegre edilmiş durumda. Bunlardan herhangi birini Youtube hesabınıza girerek seçip, kendi editörleri üzerinden animasyonlarınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Animasyonlarınız için sitelerin size sunmuş oldukları sanal karakterleri, konuşmaları vb. kullanıyorsunuz. Tabi bunların ücretli olanları da mevcut.



Youtube’un belirttiğine göre siteler ile hiçbir finansal anlaşma mevcut değil. Tamamen kendi altyapılarını kullanıyorlar. Söz konusu siteler şu anlık böylesi bir yükü kaldırmakta zorluk çekseler de ilerleyen zamanlarda altyaplarını güçlendirecekleri söyleniyor. Aşağıda yapılmış örnek bir videoyu da görebilirsiniz. Tabi Youtube’a erişebiliyorsanız.

Video adresi: http://www.youtube.com/watch?v=lBCaS-lz1_k&feature=player_embedded

[COLOR=#000000]
Kaynak: http://www.muh.im/youtubedan-ucretsiz-animasyon-destegi.html#ixzz1HXnqAQgW
[/COLOR]