Dünyada ve ülkemizde yoğun bir şekilde kullanılan video sitesi Youtube,kendi komedi kanalını açtı.Tüm dünyada ses getiren kişi ve yapımların yer alacağı kanal, internet üzerinden izlenebilecek.



Youtube,popülaritesini daha da artırmak için bir süredir kullanıcı odaklı hamlelerine devam ediyordu.Son olarak Android yazılımını güncelleyen servis daha sonra ziyaretçi oranlarını arttırmak adına Pinterest‘e üye oldu.Ziyaretçilerinin büyük bir kısmını sosyal ağlardan karşılayan platform,farklı alanlardan ziyaretçi çekebilmeyi planlıyor.

Sistem içerisinde kimi tasarım ve fonksiyonel değişiklikler yapan YouTube diğer taraftan orijinal içerik ve kanallar ile bir nevi görsel hazine niteliği taşıyor. En çok ilgi çeken kategorilerinin başında “eğlence” gelen sitede gerek amatör gerek profesyonel isimlerin yayınladığı videolar kısa sürede milyonlarca insana ulaşabiliyor.Ülkemizde son zamanlarda “Oğlum Bak git” adlı video bir hayli meşhur olmuştu.

Bütün bunların farkında olan Youtube yöneticileri,kendi kanalını açtıklarını duyurdular.”Resmi Komedi” başlığıyla yayın yapması planlanan sayfada kaliteli yapımların yer alması bekleniyor.Google ve Youtube‘un birlikte yürüteceği bu projede Louis C.K., Aziz Ansari ve Jim Gaffigan gibi isimlerin hiçbir yerde yayınlanmamış özel videoları olacak.Bunun yanı sıra kendi yayınlarına ve klasiklere de yer verecek olan dünya devi, bu sayede internet üzerinde sezon mantığıyla yayın yapan kimi programlarını geride bırakmayı hedefliyor.

YouTube’un, sektördeki önemli isimlerle yapacağı anlaşmalar sayesinde beklentilerin üzerinde beğeni alması hiç de zor gözükmüyor.

YouTube Offical Comedy sayfasına gitmek için buraya tıklamanız yeterli.

Basın bülteninden derlenmiştir.