İşimden dolayı yakın çevrem sürekli bana da açsak kazanır mıyım vs demekteydi. Bir gün, bayan arkadaşlarından birine destek oldum ve adım adım neler yaptığımızı paylaştım. Yazının orjinalini http://www.seotez.com/hitli-site-nasil-yapilir-basit-anlatim.html okuyabilirsiniz.


İlki webmasterların da özellikle sürekli yoğun olarak web sitesi açtığı ve bazılarının güzel trafikler kazandığı bazılarının ise trafik azlığından şikayetçi olduğu bir sektörü seçti.
Adım adım basit şekilde neler yaptığımızı anlatacağım. Bu yazıyı aslında bu işlerin basit olduğu( her sektör için geçerli olmayabilir, ama herkes bunları uygulayarak para kazanabilir). Biraz uzun bir yazı olacak bu yüzden hazırlıklı olmanızı öneririm :)
Domain

Yeni Nesil Seo isimli kitabımda bu konu üzerinde oldukça uzun durmuştum. Yeni Nesil İnternet pazarlamacılığı ile artık “marka” domainlerin daha güven veren, ilerisi için projelendirilebilecek domainlerin çok daha önemli olduğunu savunmuştum. Bu domainler ile markalaşan web sitelerin ileride organik trafiklerinin artacağını görseller ile desteklemiştim.
Bir bayan arkadaşımız, moda blogu yazabileceğini belirtti. Kendisine içinde moda vs kısacası hedef kelimesi geçmeyen bir domain aldık. Hedef kelimemiz zaten yoktu, sadece hedef içeriğimiz vardı. Oda “güncel moda”
İçerik

Yazılım olarak wordpress tercih ettiğimiz sitede, site sahibi bayan arkadaşıma sadece nasıl wordpress’ te konu açılacağını anlattım ve 11.01.2014 tarihi itibariyle konularını girmeye başladı. Girilen içerikler 2-3 satır yazı ve moda bloglarının vazgeçilmezi olan bol bol fotoğraf içeriyordu. O dönemlerin trafiği ise günlük bir kaç tekili geçmiyordu.


İlk 2 haftanın trafiği ortalama 2-3 tekil ziyaretçi

Bu dönemde bayan arkadaşımızın attığı başlıklar, arama motorunda aranan tarzdan uzak, daha çok “dergi formatında” yazılıyordu. Bu dönemlerde pek ziyaretçi beklenemez fakat, bu tarz dergi mantığında içerik yazan büyük projelerin battığına bizzat şahit olduğundan bu duruma dur demek istedim.


Başlangıçta paylaşılan yazılan başlıkları

Kendisine pazar dergisi mantığında değil, aranabilecek kelimeler ile başlıklarını atmasını söyledim. Bu şu demekti, empati yaparak bu işi çözecekti. Bunu yaparken çok düşünmesine gerek yoktu, kendinin yerine kendini koyarak bu işi çözdük ( cümle biraz ilginç oldu kabul ediyorum) Yani kendisi internette moda ile alakalı neler aratıyorsa aynı şekilde içerik girmesini söyledim.

Bir sonra ki gün girilen içeriklerin başlıkları ise hızlı kapmış olacak ki içeriklerin başlıkları değişmeye başladı. Bu bir süre sonra trafiklere artış olarakta etki edecekti.


Başlıkları güvenlik açısından gizledik
Bu yapılan nokta dokunuş sonrasında trafikte gözle görünüş artışlar başladı. Fakat bu çokta uzun sürmedi. Çünkü içerik anlamında çok ileri gidilmemişti. Site güncellenmiyor ve kaderine terkedilmişti. Site neredeyse index almıyor ve trafik gelmiyordu. İndex alan yazılar sıralama kaybediyor, yeni konular 2 ya da 3. sayfalarda dolanıyordu.


Mini bir toplantı sonrası, özellikle blog sitelerinde içeriğin önemli olduğu, belirli periyotlar ile içeriğin girilmesi gerektiğini, yazmış olunan başlıklarda daha fazla yazı ve resim kullanması gerektiğini ve ziyaretçileri sitede tutması gerektiğini örnekleyerek anlattım. Etkisi olduğunu düşündüğüm benzer içerikli yazıları, her yazının altına bir eklenti ile ekledim. Bu sayfa gösterim sayısını arttırdı. Artık kullanıcılar daha fazla sayfa dolaşıyordu.


Son olarak son 1,5 ay ki ziyaretçi trafiğini paylaşıyorum.



Kısaca neler yapıldı özet geçelim
Marka olabilecek bir domain alındı
Dergi mantığında değil, potansiyel aranma kelimeleri ile başlıklar atıldı ve buna göre içerikler yazıldı, etiketler girildi.
Konu altlarına benzer yazılar eklentisi kuruldu ve sayfa gösterim sayısı arttırıldı
Güncel konular takip edildi
Hafta minimum 3 içerik girildi
Dünyaca ünlü markalar takip edildi ve içerikler üretildi

Neler yapılmadı
Şu ana kadar hiç backlink alınmadı
Özgün olmayan içerik girilmedi
Resimler özgün alınmadı, internette bulunanlar kullanıldı
Sosyal medya kullanılmadı

Bundan sonra ne yapılacak?
Bayan arkadaşa içerik kalitesini arttırması için taktikler verilecek ( Minimum 200-3** kelimelik yazılar ile iç optimizasyon arttırılacak
Bayan içerikli sitelerden tanıtım yazısı alınacak
Sosyal medya sayfaları açılacak ve aktif kullanılacak.

İşin Özeti
Bu başarı yaklaşık 3 aylık sadece ve sadece 65 yazı ile geldi. Bu şu demek oluyor ki, 100 adet kaliteli yazı ile ortalama günlük 350 tekile sahip moda sitesine sahip olabilirsiniz. Buda size cüzi miktarda da olsa para kazandırır. Yukarıda anlatmış olduklarım ile bir kez daha kanıtlandı ki, içerik sıralamada oldukça önemli bir yere sahip. Bunu istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünüz ise başarı artarak devam ediyor.

Saygılarımla

Kaynak http://www.seotez.com/hitli-site-nasil-yapilir-basit-anlatim.html