wmaraci reklam

"Denediğim" Para Kazanma Yolları - 33 Tane

4 Mesajlar 1.441 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

TheMucit TheMucit UgurKilci.com Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Girişimci ve İçerik Üreticisi
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 540
  • Beğeniler 109 / 118
  • Ticaret 0, (%0)
Çoğumuz gibi bende internet para kazanma yollarını denedim. Ve sizlere tek tek deneyimlerimi anlatacağım.

1. YouTube Para Kazanmak
Şu an ayda 6000 izlenen bir YouTube kanalına sahibim ve ayda 2-3 tl kazanıyorum. Yalnız çok zor canım. Hakikaten zor. Çünkü o kadar uğraşıyorsun ama izlenmiyor. Bu yüzden içerik üretmenin dışında pazarlama gibi konulara da hakim olmak gerekir.

2. Website Açmak ve Para Kazanmak
Daha önceden onlarca website açtım. Ama ilk defa uzun soluklu bir proje ile uğraşıyorum. Hala istediğim tıklanmalara erişemiyorum. O da olur. Bu da zor çünkü sürekli yazı yazmanız gerekiyor. Bu yüzden önerim stok yapmanız. Şu an benim 2 aylık stoğum var. Her gün 3-4 paylaşım yapıyorum.
=> Girişimzel
=> Bu da benim girişimcilik profilim: girisimzel.com/@ugurkilci

3. Instagram ile Para Kazanmak
Bunun bilinen 3 tekniği var.
1. Herkesin bildiği reklam. Bunun için çok fazla etkileşimli takipçi lazım. Not: kadınların çok olduğu girişimcilik sayfası açarsanız. Araştırmalarım sonucunda elalem ne der diye görüp beğenmiyorlar. Bir video atıyorum 2000 kişi görüyor. 20 kişi beğeniyor. :D Çevremdeki kadınlara sorunca hepsi bunu diyor. Dediklerine göre kadınlar başkalarını stalkluyorlarmış. Bunun farkında oldukları için beğendikleri şeyleri seçerek beğeniyorlarmış. :D İlginç. Ben Allah ne verdiyse beğeniyorum. :)
2. si yine herkesin bildiği satış yapmak. Bunun için çok takipçiye gerek yok. 100 kişi bile yeter. Sadece o 100 kişiye tek tek ulaşmak gerek.
3. sü gelir ortaklığı. Link verip gelir ortağı yapıyorsunuz. Tıklayıp satıştan para kazanıyorsunuz. Trendyol'dan Amazon'a Getir'den Walmart'a kadar affiliate sistemine hakimim. Bununla ilgili kapsamlı eğitim çekebilirim ama çok kararsızım.
Instagramdan toplasak 100 tl kazanmışımdır.

4. Udemy ile Para Kazanma
Herhangi bir konuda bilgileriniz varsa yeterli seviyede bir kalite ile video eğitimi çekip yayınlarsanız ayda ortalama 3-4 dolar kazanırsınız. Şu an ben o kadar kazanıyorum.
- Instagramda Hızlı Büyüme Teknikleri => Link

5. Link Kısaltma ile Para Kazanma
Kitleniz varsa kazandıran bir sistem. 5 kişi ile hiç kazanamazsınız. Yüzlerce binlerce kişi ile kazanabilirsiniz. Toplasak bi 50 tl anca.

6. Uygulama Yaparak ile Para Kazanma
2 uygulamam var ama hiç para kazanmıyorum. Ama böyle bir seçenek var. Bilin istedim.

7. Oyun Yaparak Para Kazanma
Yaklaşık 4-7 yıl arası oyun yaptım. Ama Android değildi. Windows'tu ve Steam'e eklememiştim. Bu yüzden hiç satılmadı. Bedavaya öyle zevki hobi gibi bir şeydi. Ama arkadaşım aktif oyun yapımcı ve onun sayesinde bende yapacağım resmen. Çünkü sektör çok değişti. Dehşet para var. Oyun oynamayın oyun yapın! Aylık 1000 aktif oyuncunuz varsa 1000 tl kadar kazanabilirsiniz. (Mobil için konuşuyorum.)

8. Kripto Para ile Para Kazanma
Yeni başladım ama çok basit bir şekilde başladım. 0 TL ile anca 0.50$ kazandım. Toplamda 5 ayımı aldı. Bunun için önce para kazandıran bir browser ile yaptım. Adı Brave, kullandıkça para kazandırıyor. BAT ile kripto olarak kazandığımı kripto paraya yatırdım. Şu an 0.00004 Bitcoinim var. Ve bu yazıyı yazarken Bitcoin artmış. Şu an 0.52 dolarım var. Nereye doğru gider hiç bilmiyorum. Tamamen deneysel ilerliyor. => Brave İndirin

9. Letgo ile Para Kazanmak
Letgo, Dolap vb uygulamalarda dahil olacak şekilde diyorum ki. Kazanılır. Ama deli gibi uğraşılması gerekiyor. Evdeki boş duran şeyleri satın, kazandığınız para ile satışında daha fazla kazandırabilecek bir şeyi yine uygulamadan alıp tekrar yüksek fiyat ile koyarak kar ede ede yükselenebiliyor. Ama cidden zaman ve enerji gerektiren bir şey.

10. Twitch ile Para Kazanma
Yeni başladığım bir şey ve hiç para kazanmadım. Bir iki satranç oynadım ama duygusal olarak tükendiğim için yapasım gelmiyor. Boş yayın açıyorum. => twitch.tv/ugurkilci

11. Bionluk ve Klasik Freelance ile Para Kazanmak
Bionluktan toplam 50 tl kazanmışımdır. Ama yıllar yıllar önce. Ancak geçen haftalarda tekrar siteye girdim düzenledim. 3000TL lik iş teklifi geldi. Bende tamam dedim. Biz size haber vereceğiz dediler. Bende bekliyorum haber gelecek ben siteyi kodlamaya başlayacağım falan filan. Aradan bir gün geçti, yazdım. Hala düşünüyoruz falan dediler. Aradan bir gün daha geçti. İkinci güne geldi, ses seda yok. Sürekli düşünüyoruz, döneceğiz falan filan diyor ama dönmüyor. Tekrar yazdığımda biz başkası ile anlaştık dediler. Bende sinirlendim haliyle "peki bana neden haber vermediniz" dedim. Bunun profesyonel olmadığını söylediler. :| Sana döneceğim diyor ama sana dönmüyor. Bu profesyonellikmiş.

Yani sözüm o ki freelance işlerde müşteriler çok garip olabiliyor. İnsanlarla uğraşmak çok zor. Bu yüzden benim canımı sıkan bir şey.

12. Upwork ile Para Kazanma
Net dolar kazanabileceğiniz ve hak ettiği ile kazanabileceğiniz bir site. İnce eleyip sık dokuyorlar. Ben 4 defa başvurdum. 4. de kabul edildim. Bir sürü iş ilanına yazdım ama hiç birini alamadım. Diğer freelance sitelerin dışında farklı olan gücü ise saatlik sisteme dayanmasıdır. Yani siz bir site yapıyorsunuz 3 gününüzü alıyor karşılığında 50 tl söylüyorsa biri, bu çok kötü bir şey. Ama burada öyle değil. Mesela ben saatlik 15 dolar dedim. Sizde saatlik fyat belirliyorsunuz ve ilanları almaya çalışıyorsunuz. Çok rekabet var. Bir kere tutununca dehşet gelir elde edebiliyorsunuz. Saatte 75 dolar kazanan biri ile tanışmıştım. Hatta Upwork'ü onun sayesinde keşfettim. Şuraya YouTube kanalını bırakıyorum. Benden ona selam gönderin. :)

13. Anket Doldurarak Para Kazan (Anketle Kazan)
Yıllar evvel denediğim. Çok can sıkıcı olduğuna karar verip. Kazandığım kuruşları orada bırakarak gittim sistemdir. Ben böyle boş bir sistem görmedim. Çok gereksiz ve çok zaman alıcı. Hiç yapmamak daha iyi.

14. Google Ödüller ve Yandex Toloko
İkisini de denedim. Bir şey bile kazanamadığım sistemlerdir.

15. ininal Para Kazanma
Denemediğim ama deneyeni gördüğüm sistemdir. KYK'da kalırken tüm odaları tek tek gezip güzel para kaldıran biri ile tanışmıştım. Erkek yurdunda yaklaşık 200 kişi kalıyor. Yan tarafta kızlar yurdunda ise o civarda var. O zamanlar bir kişiyi davet edince 5 tl kazanıyordu sanırım. Hesap edin. :) Bu tarz sistemler cidden kazandırıyor. Ama kısa ömürlü. Fırsat geçince kullan. Ancak bununla ömür sürülmez.

16. Telefondan Para Kazanmak
Bu maddeyi ekliyorum çünkü bir çok şeyi telefonla yapmıştım. 15. maddeyi de telefon yaptılar. Elinizde ne varsa kullanın.

17. Papara Para Kazanma
Kazandırıyor. Ama bilinen yolla değil. Zaten Spotify ve Netflix'e para yatırıyorsanız. Oradan yatırın ve her yatırışınızda bir kısmını kendinizde kalsın. Gerçi bu para kazanma tanımına uymuyor ama böyle bir şey de var yani, bilin istedim.

18. En Kolay Para Kazanma Yöntemi
Edindiğim tecrübelerle en hızlısının freelance olduğuna karar verdim. Hizmet yapacaksınız. Resim çizmek veya site yapmak gibi. Bunu 2 şekilde yapabilirsiniz. Ya icerikbulutu.com gibi sitelere üye olarak yapacaksınız. Yada kendi çevrenize hizmet verip referanslar ile büyüyerek hizmet yapacaksınız. Benim resim çizen kadın bir arkadaşım var. Ve 100 TL ye falan çiziyor. Ona sormak isterseniz buyurun linki => Sidalayy (Yine selamımı gönderin :))

19. Patreon ile Para Kazanma
Geldik en önerdiğim sisteme. Patreon!
Patreon patron demek. Siz bir şeyler yaparsınız ve sizin kitleniz size destek olmak için para verir. Tamamen bundan ibaret. Bu da benim Patreon sayfam => patreon.com/ugur (Destek olun:))
Ben daha önce Patreon'da 3 patron edindim. Siz hesap edin.

20. İnternetten Reklam İzleyerek Para Kazanma
Böyle sistemler var, kabul. Ama 3000 tane izlemen gerekiyor. Her birinin hadi 5 saniyesi olsun. 15bin saniye demek. Bu da 4.1 saat demek. Ve ne için? 5 dolar için. :|

21. Uygulama İndirerek Para Kazanma
Böyle şeyler var. Bunları sırf meraktan denedim ve şu sonuca ulaştım. Değmez! Vakit kaybı. Sen değerlisin ve vaktin daha değerli. Bunlarla uğraşma.

22. Kolay Yoldan Para Kazanma Yolları
Bunun bir benzerini 18. maddede dedim ama bu farklı bir şey. Hakikaten en kolay ve dertsiz tasasız para kazanma yolu. Bir işe girmektir. Net! Bir işe gir, belli saatlerde çalış sonra yat kafana göre. Garsonluk yap sonra paran gelsin. Gelir mi? Gelir.

23. Küçük Yatırım ile Para Kazanma
Sırf meraktan denediğim sistemlerden biri. Kiralanabilir bir şeyler satın alın ve kiralayın. Örneğin fotoğraf makinesi. Saatlik 200 tl falan dersiniz. Tabii makineye göre değişir. Hop cebe. Sadece çok basit bir şekilde bunu çözebiliyorsunuz. Başka bir örneği çim biçme makinesi. Kiralayın. Letgoya falan ilan açın. Kırılır falan derseniz sözleşme yapın. İmza atsın. Kırarsa kuralına göre işlem yaparsınız. Elinizde dava açabilecek belgeniz olsun. O belge olunca zaten yapmıyorlar.

24. Oturduğum Yerden Para Kazanma
Denemediğim ama deneyeni gördüğüm ve sizinle paylaşmak istediğim ilginç bir sistem. Bir nevi havadan para kazanmak. Bir şeyler satın almak isteyen tanıdıklarınıza bir şeyler satıp aracılıktan para kazanacaksınız. Misal ev almak isteyen birinin istediği tarzda ev bulup emlakçıyla satıp emlakçıdan komisyon alabilirsiniz. Bunu cidden gördüm ve çalışıyor. Biraz kafa patlatınca çok garip şeyler çıkabilir.

25. Yasal Para Kazanma
Yasa dışları var ama yasalları denedim. CSGO ile para kazanmak. CSGO.net gibi sitelere girip o çarkı döndürüp çıkanları satıp para kazanabiliyorsunuz. Bunu yaparak Steam'de paralı oyun satın alan tanıdıklarım var.

26. Oyun Satarak Para Kazanmak
Evet oyun satabilirsiniz. GTA V gibi oyunları. Bunlar için Indiegala.com gibi sitelere üye olup oradaki çekilişlerden ücretsiz oyunları toplayıp satabilirsiniz. Ucuza oyunlar nasıl satılıyor sanıyorsunuz? Eğer bilmediğim yollar varsa anlatın. :)

27. Girişim Kurarak Para Kazanma
En en çok önerdiğim sistem. Kendi girişimini kur. Oh mis. İlla yüz binlerce kullanılmasın. 10 kişi kullansın ama para kazandırsın. Bu kafadan düşününce yani dünyayı değiştirecek şey yapmamayı düşününce :D bir şeyler çıkıyor. Size önerim var olan bir pazara ürün geliştirin. Yani biri yaptı artık yapamam demeyin. Siz var olmayan yada kimsenin yapmadığı bir şey yaparsanız çok ağlarsınız. Çünkü insanlar kimsenin kullanmadığı bilmediği şeyleri bilmedikleri için kullanmayacaklar. Tam bir kısır döngü. Bu yüzden satılmayacak. Onlara anlatmanız gerek. Bu da vakit kaybı enerji ve zaman kaybı yaratır. Örnek vereyim. Bir zamanlar dert ortağı isimli script yapıp satmaya çalışmıştım ve satamadım. Temelde ne? Soru cevap sitesi. Soru cevap sitesi olarak pazarlasam satılacaktı. Ama dert ortağı olarak pazarladığım için satılmadı. Var olan pazarlara kafa patlatın.

Bir başka yöntem ise var olan bir sisteme özellik geliştirin. Örneğin Google Analytics için veri görselleştirme sitesi. Koyun oraya aylık 29 dolar. Oh mis. (Bu tarz şeyi istiyorum. Ama henüz tam anlamıyla beceremedim. Bir gün becerecem.)

28. Freelance ile Çalışıp Ondan Para Kazanma
Bunu bazı ajanslar yapıyorlar. Freelancer.com sitesinden para kazanabilirsiniz yada aklınızı kullanıp Hintlilere ucuza tasarım falan yaptırıp onları Türkiye'de pahalıya satabilirsiniz. Misal bir müşteri benden logo istedi ve 2000 TL verdi. Ben 5 dolara yurt dışından birine ücretsiz yaptırıp ona satabilirim. Bu basit yol.

Zor olan ama olursa olan bir şey ise girişim yapmak. Zor çünkü güven gerektiriyor. Bir site kodlatıp o siteyi hayata geçirebilirsiniz. Freelance bir pazarlamacı ile anlaşıp pazarlatıp ayriyeten yine freelance bir sosyal medya yöneticisiyle anlaşıp sosyal medyadan satışlara başlatabilirsiniz. Siz yönetim yaparsınız ve kazanırsınız. Her şeyi tek başına yapmak kafa patlatır. Cidden patlatır. Çok zor. Ya ekip arkadaşı bulun yada yapmayın.

29. Tema ve Eklenti Satmak
Var olan pazarlara iş yapın demiştim. Örneğin Wordpress. Çok büyük bir mecra. Fazlasıyla büyük. Upwork işlerine baktığımda %70'i Wordpress işleri istiyordu. İnanılmaz aç bir sektör ve çok büyük bir sektör. Yapışın buna. Tema ve eklenti yapıp satabilirsiniz. => Themeforest.net sitesinden satabilirsiniz veya bu bilginizi Upwork ile birleştirip daha güçlü şeylere imza atabilirsiniz. Bu arada WP teması yapmak çok zor değil. Bana çok basit geldi. Bir video izledim. Şipşak 2 dakikada basit bir tema yaptım. Zaten PHP ve CSS bilgim olduğu için her türlü tema yapabiliyorum.

30. Wordpress, Woocommerce ve Shopier
Bu üçü ile şirketleşmeden sanal poslu bir eticaret yapabiliyorsunuz. Shopier'e üye olup oradaki modülü ekliyorsun ve bitti. Bu kadar.

31. Script Satmak
Yazı içinde bundan bahsetmiştim. Yapıp satmaya çalıştığımı ama beceremediğimi anladım. Ben daha çok yaratıcı işlere, ürün geliştirmeye ve içerik üretmeye kafası basan biriyim. Onca zamandan sonra bunu kesin olarak anlamış bulunmaktayım.

32. Stok Fotoğraf Satmak
ShutterStock ile fotoğraflarınızdan ve çizimlerinizden para kazanabilirsiniz. Ancak eliniz titreyince bile anlayan sistemleri var. Ben titrediğini düşünmüyordum onun sayesinde gördüm. :D

33. Tshirt Satmak
Bunun için Udemy'den eğitim aldım ve denedim. Hiç para kazanmadım. Zaten üniversitede grafik tasarım okuyordum. (Mezun oldum) Tasarımları yapıp yapıp ekledim ama hiç satılmadı. Tasarımlarımı merak edenler için => instagram.com/designnomi

Velasılkelam para kazanmanın bin bir türlü yolu var. Paranın tarihini araştırdığınızda o yollardan çoğunu görebilirsiniz.

Eğer sizin bildiğiniz benim bilmediğim teknikler falan fıstık varsa yorum yapın, gerekirse ekleriz büyük bir liste çıkartırız.

Sonuç olarak çok para kazanmak önemli değil, o parayla neler yaptığınız önemli. Çünkü para kazanmanın bin bir türlü yolu var. Gözünüzü açık tutun ve fırsat kovalayın. Vizyonunuz geniş olması dileğiyle, iyi çalışmalar.
trakyali Coderz kemalunlu70

kişi bu mesajı beğendi.

Baştan Sona PHP Eğitimi ➡ youtu.be/TQP8jBwnXw4
wmaraci
reklam

AstalaVista AstalaVista WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 55
  • Beğeniler 0 / 6
  • Ticaret 3, (%100)
15. maddeyi denememişsin hocam :)
 

 

Hepsine hükmedecek bir yüzük, Hepsini bir araya getirip, karanlıkta birbirine bağlayacak

noname noname WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 36
  • Beğeniler 2 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
2 madde için başlamadan önce hesap kitap yapmak gerekli. Geçen bir bir grupta arkadaşın biri günlük 3 makale yazıp site açma maliyetini hesaplamış 50k lara kadar gitmişti. https://www.blogacmak.com/internet-sitesi-kurma-maliyeti/ burada hesaplanan o kadar olmasada ilk başlangıç olarak sanırım 1k-2k gerekli olur.
 

 

TheMucit TheMucit UgurKilci.com Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Girişimci ve İçerik Üreticisi
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 540
  • Beğeniler 109 / 118
  • Ticaret 0, (%0)

noname adlı üyeden alıntı

2 madde için başlamadan önce hesap kitap yapmak gerekli. Geçen bir bir grupta arkadaşın biri günlük 3 makale yazıp site açma maliyetini hesaplamış 50k lara kadar gitmişti. https://www.blogacmak.com/internet-sitesi-kurma-maliyeti/ burada hesaplanan o kadar olmasada ilk başlangıç olarak sanırım 1k-2k gerekli olur.


Ben 2 TL'ye site kurduğum zamanları hatırlıyordum. (İndirim kuponlarıyla) Site kurmak 1K falan değil. Günümüz şartlarıyla başlangıç olarak 150TL ortalama 500TL'ye kuruluyor. Size kim söylediyse sallamış olabilir. Gidin fiyatlara kendiniz bakın turhost.com yada name.com
 

 

Baştan Sona PHP Eğitimi ➡ youtu.be/TQP8jBwnXw4
wmaraci
Mersin evden eve nakliyat
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al