Pasif gelir



Pasif gelir, günümüzde internetten para kazanma kazanma yollarını araştıranların karşısına çıkan kavramlardan biri. İnternetten para kazanma yollarından bahsettiğim sitemde, pasif geliri de es geçmek istemedim. Pasif geliri aslında belli bir miktarda emek ve para verdiğiniz bir şeyin meyvesini yemek şeklinde tanımlayabiliriz. Örneğin bir YouTube kanalı açarsanız ve bu kanala emek verip videolar yüklerseniz, pasif gelir kazanmış olursunuz. Yani sermaye olarak paranın yanında emeğinizi de kattığınız şeylerin size kazandırdığı paradır.

Genelde pasif gelirle ilgili uyurken para kazanma şeklinde bir tanımlama yapılır. Aslında bu tanımlama bir bakıma doğrudur. Çünkü pasif gelir için verdiğiniz emeğinizin karşılığını günün her saati alabilirsiniz. Örnek verecek olursak, yayınladığınız YouTube videolarınızın günün her saati izlenme ihtimali var. Her izlenmede de para kazanacağınıza göre, uyurken de para kazanabilirsiniz. Eğer pasif gelirin ne olduğunu öğrendiyseniz, yazımızın devamında bahsettiğimiz pasif gelir elde etme yollarını okuyabilirsiniz.

Pasif gelir elde etme yolları

Pasif gelir elde ederken ürünlerimiz, bize sürekli bir şekilde gelir sağlar. Bir diğer deyişle de sürümden kazanırız. Hadi bakalım pasif gelir elde etme yolları neymiş ?

YouTube kanalı açmak

Bana kalırsa en zevkli yollardan birisi, YouTube kanalı açmak. YouTube kanalı açarken sevdiğiniz içerikler üretmeye çabalayın. Çünkü sevdiğiniz içerikler üretmezsiniz, bir süre sonra hevesiniz kaçar ve bu işi bırakırsınız. YouTube’u ilk başta iş olarak değil de hobi olarak görün. Kendi işinizden daha fazla kazandırmaya başladığı zaman aktif işiniz olarak görebilirsiniz.

YouTube için ürettiğiniz videolar sürekli bir şekilde izlenecek ve siz de bu izlenmelerden, videonuzda çıkan reklamlar sayesinde para kazanacaksınız. Böylece Videolarınız için verdiğiniz emeklerin karşılığını izlendikçe alabileceksiniz.

Blog açmak

Eğer yazmayı seviyorsanız, siz de benim gibi ilginizi çeken ve bilgili olduğunuz bir alan üzerine blog açabilirsiniz. Böylelikle hem bilgilerinizi başka insanlarla paylaşırsınız, hem de sitenizde yayınlanan reklamlardan para kazanırsınız. Blogunuzda yayınlanacak yazılar sürekli olarak görüntülenme alacağı için siz de sürekli olarak bir gelir elde edeceksiniz. Yalnız YouTube için de bahsettiğim üzere sevdiğiniz ve ilginizi çeken bir konu ile ilgili içerikler üretin. Sevdiğiniz içerikleri ürettiğiniz zaman, ortaya daha iyi ürünler koyabilirsiniz.

Udemy’de kurs vermek

Bilginiz olan ve bu bilginizi diğer insanlara birebir şekilde aktarmak isterseniz eğer, Udemy’de kurs verebilirsiniz. Hem diğer insanlara bir şeyler öğretmiş olursunuz hem de pasif gelir elde edersiniz. Udemy’de kursunuzu ücretli bir şekilde satabiliyorsunuz. Udemy, her satıştan komisyon alsa da sonuçta belli bir miktarda para kazanıyorsunuz.

Umarım bu yazı size de cebinize de faydalı olmuştur. Eklemek istediklerinizi aşağıda ki yorum bölümünden yazabilirsiniz.

Kaynak : Pasif gelir nedir ? Pasif gelir elde etme yolları nelerdir ?