Merhaba Dostlar,

Son günlerin en hızlı konularından birisi Bitcoin ve türevleri. Bitcoin geçtiğimiz yıllarda bir algoritma üzerine kurulmuş ve milyar dolarlar kazanılmış bir sistemsel para birimi. Bitcoin zorluk derecesi her geçen gün arttığı için artık kazılması çok zor olan bir coin. Ancak alt coin olarak tanımlanan coinler varki henüz yeni çıkan veya bir kaç gün öncesinde çıkmış önü açık olan coinler işte onlardan kazıp elimizde 1 yada 2 ay tutup en üst seviyeyi gördüğü anda bitcoine çevirip ordan TL olarak çevrilebilirler. Bir hafta önce çıkan bir coin ile kazıya başladım. 2 günde ortalama 15 coin civarı kazı yaptım.

Alt coinlerden RieCoin ile sizlerde kazanabilirsiniz. Tahminlerimize göre 1 ay içinde %100 para kazandıracak bir coin türü.

Alt coinler genelde ekran kartı yani Gpu ile kasılmakta. Riecoin ise bunlardan farklı olarak bitcoin gibi CPU ile kazılabiliyor. Şu an yeni olduğu için kazması kolay bir coin. İlerleyen aylarda dif oranları yükselecek ve buda kazılmasını zorlaştıracak. Şuan kazdıldığında kazandıracak.

Coini kazabilmek için VPS kullanmamız gerekecek. Ben digitalocean firmasını kullanıyorum ve memnunum. Kullandığım paket Cpu 4 8 Gb ramlı olan paket. Siteye iki şekilde üye olabilirsiniz.

Digital Ocean.Com referanslı

Digitalocean.com referanssız

Digitalocean firmasına kayıt olduktan sonra 2 şekilde ödeme yapılabilir. Birinci yöntem paypal ikinci yöntem ise kredi kartıdır. 10 Dolar yatırarak 4Cpu ya sahip bir hesap oluşturabilirsiniz.

Para ekleme işlemini tamamladıktan sonra Create deyip Avrupa lokasyon 4Cpu bir makina oluşturup işletim sistemi olarak da Ubuntu 13.10 64x olanı seçiyoruz. 1 dakika içinde kurulum bitmiş oluyor. Bu şekilde 5 adete kadar oluşturabiliyoruz. Oluşturduğumuz 5 adet VPS'nin bilgileri kayıt olduğumuz maile geliyor. Kayıt işlemleri ve kurulumlarımız bittikten sonra aşağıdaki işlemlerle devam ediyoruz.

VPS'mizi kullanabilmek için Putty isimli programı indiriyoruz. http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html

Programı yönetici olarak çalıştır deyip açıyoruz. Host name kısmına mailimize gelen ip adresini yazıyoruz. Port 22 olarak sabit bırakıyoruz. Close window exit kısmını ise Never olarak seçip Open diyoruz.



Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor. Buraya yine mailimize gelen kullanıcı adımızı kopyala yapıştır (Ctrl+v çalışmaz Shift insert yapmalısınız) ile yapıştırıp Enterliyoruz. Ekrana password geliyor şifremizide mailden kopyalayıp yapıştırıyoruz. Şifreler Putty programında görünmezler. Yapıştırma işlemi sonrası direk Enter yapıyoruz.



Artık vpsmiz hazır. Şimdi aşağıdaki kodları tek tek yapmamız gerekiyor. Birisi bitmeden diğerini yapmıyoruz.

sudo apt-get -y install build-essential m4 openssl libssl-dev git libjson0 libjson0-dev libcurl4-openssl-dev wget

wget http://mirrors.kernel.org/gnu/gmp/gmp-5.1.3.tar.bz2

tar xjvf gmp-5.1.3.tar.bz2

cd gmp-5.1.3

./configure --enable-cxx

make -j4 && sudo make install

cd

git clone https://github.com/clintar/xptMiner.git

cd xptMiner

LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/lib make -j4 -f Makefile_mtune


Buraya kadar herhangi bir hata almadıysanız yolun %80'ini tamamlamış oluyorsunuz. Buradan sonra kullanacak olduğumu ypool sitesine kayıt işlemine geçiyoruz.

http://ypool.com/ric/workers buradaki adresten kayıt işlemimizi gerçekleştirip RieCoin seçeneğini seçip yine aynı linkten Workers oluşturuyoruz.

Aşağıdaki gibi bir ekran sizin işinizi görecektir.



-u kodu username (kullanıcı adı) anlamına gelir.
-p password (şifre) anlamına gelir.

./xptminer -u Quite.1 -p x Koyu olarak belirttiğim yerleri kendi oluşturduğunuz Worker bilgileri ile değiştirmeniz gerekiyor.

./xptminer -u Quite.1 -p x bu kodu Putty ile kopyala yapıştır ile çalıştırıyoruz. Minner kazı işlemi başladıysa bu işi başardınız demektir. İlk Vpsmiz aktif ve para kazanmaya başladı. Diğer cihazları çalıştırabilmemiz için yapacağımız kısa bir işlem daha var.

Ctrl + S yapıp ekranın durmasını sağlıyoruz. Ekran durduğunda ps aux yazıp enterliyoruz. Eğer işlem yapamazsanız Ctrl + z yaparsanız ekran aktif olur. Sonrasında ps aux yapın. Eğer programın adını listede görürseniz
nohup ./xptminer -u Quite.1 -p x
kodunu girip arka planda çalışmasını sağlıyoruz. Sonra programı kapatıp yukardaki şekilde tüm makinaları hazırlayabilirsiniz.

http://ypool.com/ric/workers_live buraya basarakda kaç makinanın çalıştığını görebilirsiniz.

Referansım ile üye olan kişilere skype üzerinden daha fazla yardımcı olabilirim. Konu altından belirtmeleri veya ö.m geçebilirler.

Kaynak : http://www.ucli.net/vps-makina-ile-coin-kazmak-riecoin.html