Apple, daha önce ahlaka aykırı bularak yayından kaldırdığı Bang with Friends uygulamasını yeniden yayına soktu. Şimdi herkesin aklında şu soru var. Apple, namus bekçisi bir şirket mi, yoksa değil mi?

Bang With Friends'i, ismindeki "bang" kelimesi nedeniyle "ahlaksız" bir uygulama olduğu gerekçesiyle yayından kaldıran Apple'ın, üzerinde hiçbir değişiklik yapılmamış fakat sadece ismi değişmiş olan olan uygulamayı olduğu gibi aynen tekrar yayına sokması büyük şaşkınlık yarattı.

Bang with Friends, AppStore'da artık "Down" ismiyle yer alıyor. Uygulama birkaç ay önce yayına başladığında büyük sansasyon yaratmıştı ve kullanıcıların Facebook arkadaşları ile "sevişmesi" için aracılık yapıyordu. Kullanıcı, Facebook arkadaşları içinden "sevişmek" istediği kişileri seçiyor, eğer seçtiği kişiler de onu işaretlemişse, iki kişi de bu durumdan haberdar oluyor ve iletişim kurarark, "bang" eylemine doğru yelken açabiliyorlardı.

Uygulamanın, kullanıcıların hoşuna giden en güzel yanlarından biri, tüm isteklerin gizli olması. Yani bir kullanıcı "sevişmek" istediği arkadaşını seçtiğinde bundan kendisi dışında kimsenin haberi olmuyor, ancak karşı taraf da farkında olmadan benzer istekte bulunursa, ik taraf birbirinden haberdar olabiliyordu.

Uygulama, Apple mağazasından kaldırıldığında 1.2 milyon kullanıcısı bulunuyordu. Bu üyeler hala uygulamaya kayıtlı duruyor. Ancak Facebook'ta 1 milyar kullanıcı olduğunu düşünürsek, uygulamanın çok büyük kullanıcı potansiyeli olduğu da anlaşılıyor.

Eski ismi Bang with Friends yeni ismi ise Down olan uygulamanın yakında daha sansasyonel haberlerle tekrar gündeme taşınması, herhalde kimseyi şaşırmayacaktır...

Kaynak: Chip.com.tr