Houdini Semi Jailbreak ve Saigon Jailbreak’in ismindeki Abraham Masri, en güncel çalışması olan iOS 11.1.2 Jailbreak yapma aracını geliştirici odaklı, fakat halka açık bir şekilde yayımladı. Yayınlanan Jailbreak sürümü, Ian Beer’in geçen günlerde yayınladığı sürüm olan async_wake exploitine benzer.

Jailbreak aracı, iOS 11-11.1.2 ile çalıştıran iPhone 5S 6/6 Plus 6S/6S Pus 7/7 Plus 8/8 Plus ve iPhone X ile uyumlu.

iOS 11.1.2 Jailbreak
To.Panga ismi olarak adlandırılan iOS 11.1.2 jailbreak yapma aracı, şuanda geliştirilmeye odaklı yayınlanmış bir sürüm demek mümkün. Aynı zamanda aracın geliştiricisi, aracın geliştirilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Gelişimin devam etmesi için yayımladığını dile getirmekte. Apple, iOS 11.1.2 To.Panga Jailbreak aracı ile sürümün daha geliştirilmesi hedeflenmekte. Abraham Masri, sürümün ileri ki zamanda gelişerek tam bir Jailbreak sürümü olacağından emin.


Geçen haftalarda Cydia’nın geliştiricisi Saurik, iOS11 için Cydia‘yı tam uyumlu yapmak için çalıştığını ifade etmişti. Bu açıklama iOS 11 için Jailbreak çok yakın zamanlarda kullanılabilir olacağının göstergesi.

iOS 11.1.2 To.Panga Jailbreak için bazı kullanıcılar 64-bit cihazlarda tam olarak doğru çalışmadığını dile getiriyorlar. Galiba aracı indirmek için çeşitli ek işlemler gerekmekte. Eğer Jailbreak daha önce kullanmadıysanız ve hakim değilseniz kullanmanızı önermiyoruz.

Yinede iOS 11 için Jailbreak, konusunda ilk somut adım atılmış durumda. Bu somut adım gerçekten heyecan verici. Apple’nin geçen hafta iOS 11.1.2 için imza desteğini sonlandırmış olması zaten böyle bir gelişmenin habercisiydi.

iOS 11.1.2 Jailbreak yapma videosu:
To.panga projesinin GitHub web sayfasına erişerek, Jailbreak aracını indirmek dahil olmak üzere bütün çalışmalara erişebilirsiniz.

Bu iOS 11.1.2 Jailbreak yapma sürümünü eğer cihazınıza yüklediyseniz gelişmeleri olumlu olumsuz bir şekilde yorum yaparak bize bildirebilirsiniz.
Kaynak: apple lobi