Bir çok iPhone kullanıcısının beklediği haber en sonunda geldi ve iOS 7.1 ve 7.1.1 için UNTETHERED Jabilbreak çıktı.
iOS'un bundan önce ki sürümü olan 7.0 ve 7.0.x için Jailbreak hazırlayan evasi0n ekibinin 7.1.1 bir türlü jailbreak hazırlayamaması tam bir fiyasko ile sonuçlanmıştı.
Ama Çinli arkadaşlarımız bu durumdan faydalanarak 7.1.1 için JB aracı olan Pangu'yu yayınladılar.
Pangu şuan için sadece Windows işletim sisteminde çalışıyor. Mac versiyonu yakında eklenir diye ümit ediyoruz. :)
Jailbreak işleminin nasıl yapıldığını anlatmadan önce şunu belirtmekte fayda var. Cihazınızın tarihini başlamadan önce 2 Haziran'a almanız gerekmekte. Bunun nedeni de sanırım o zaman dilimi içerisinde buldukları açıktan faydalanarak bu işlemi gerçekleştirdiler.
Notumuzuda verdikten sonra kurulum adımlarına geçelim. Hali hazırda bu yazıyı yazarken aynı zamanda Windows bilgisayarda Jailbreak işlemini kendim gerçekleştiriyorum.
Öncelik olarak; http://pangu.io sitesine gidip gerekli JB uygulamasını (şimdilik sadece Windows için) indiriyoruz.
Tabii ki başlamadan öncede Windows bilgisayarımızda yani Jailbreak bilgisayarımızda bulunan iTunes yazılımının en güncel sürümü olduğuna dikkat edelim.
İndirme işlemi bittiği zaman cihazımızı USB kablosu ile bilgisayarımıza bağlıyoruz ve indirmiş olduğumuz Pangu_v1.0.exe programını çalıştırıyoruz.
Açılan programın altında ki kutucuğu kaldırıyoruz.
En başta hatırlattığım gibi cihazımızı 2 Haziran tarihine alıyoruz.
Pingu uygulamasında ki "????" şeklinde ki siyah butona tıklıyoruz ve cihazımıza gelen uygulamasını açıp "Sürdür" diyoruz. Bazı cihazlarda otomatik olarak kendi açılıyor ve burada "Sürdür" kısmına tıkladığımızda JB işlemimiz başlamış oluyor.
İşlem sıraları bittiği zaman cihazımız iki kere kendini kapatıp açacak ve JB işlemimiz sorunsuz şekilde tamamlanmış olacaktır.
Şimdi gelelim ayarlara :)
Ekrana gelen Cydia uygulamasnı çalıştırın ve Cydia'nın kendisini yapılandırmasını bekleyin. Yapılanma bittiği zaman Cydia cihazı hızlı bir şekilde baştan başlatma yapacaktır. Bu işlemden sonra Cydia'yı tekrar çalıştırıp kullanıma başlayabilirsiniz.
Ek olarak güvenlik bakımından Cydia içinde repo ekleme alanında yani "Kaynaklar" alanında http://cydia.angelxwind.net kaynağını ekleyin ve eklediğiniz kaynak altında ki Complete PPSync Remover tweak kurulumunu yapın. Tweak'i bulmak için arama kısmınıda kullanabilirsiniz. Tweak kurulumu bittiği zaman cihaz kendini baştan başlatacaktır.
Ve Jailbreak'li cihazınız hayırlı olsun. :)
Bu yazıyı yazarken eş zamanlı kendim yaptım ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum şuan :)