Apple’ın Eylül ayında kullanıma açacak olduğu İOS 9 sürümünün Beta sürümü geliştirici testlerinden sonra herkese açık bir hale geldi. Peki İOS 9 Beta nasıl yüklenecek? İşte cevabı konumuzun devamında.

İlk olarak yapmanız gereken Apple Beta yazılım programına kayıt olmanız gerekmekte. Bunun için ise yapmanız gereken oldukça basit. beta.apple.com adresine girip, Apple kimliğiniz ile oturum açmanız yeterli.

Apple Beta yazılım programına kayıt olduktan sonra ise İOS sekmesinde yer alan enroll your iOS Device bağlantısına tıkladıktan sonra açılan sayfadaki adımlara geçiyoruz.

Bu adımda ise İOS yedeğimizi alıyoruz. Yani diyelim ki İOS 9 Beta sürümünü yüklediniz fakat memnun kalmadınız. eski sürüme geri dönmek istiyorsunuz. Bunun için ise iOS sürümünüzü bilgisayarınıza iTunes ile yedekleyip, aldığınız yedeği arşivlemeniz gerekiyor. Yedek alabilmek için ise yapmanız gerekenler şunlar ;

iTunes’i açın. kenar çubuğunda yer alan özet bölümünü tıklayın ve açılan bölmedeki Şimdi yedekle kısmına tıklayın. Yedeklemeyi aldıktan sonra iTunes -> Tercihler -> Aygıtlar bölümünü takip edin Control tuşuna basarken son aldığınız yedekleme dosyasını tıklayın ve Arşivle kısmına tıklayın.

Yedekleme ve arşivleme kısmını yaptıktan sonra İOS cihazınızdan burayı tıklayın ve gerekli olan profili cihazınıza yükleyin. Bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza gelen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Son olarak ise yapmanız gereken cihazınız üzerinden Ayarlar -> Genel -> Yazılım Güncelleme menüsünü takip ederek cihazınıza iOS 9 Public Beta’yı yükleyebilirsiniz.

Kaynak : http://teknofaresi.com/ios-9-beta-nasil-yuklenir/