1)Apple Beta Yazılım Programına kayıt olun

iOS 9 yüklemek için ilk yapmanız gereken Apple'ın Beta Yazılım Programına kaydolmak. Bunun için beta.apple.com adresine girip, Apple kimliğiniz ile oturum açmanız yeterli.

2) iOS Cihazınızı Kayıt Edin

Apple Beta Yazılım Programına kaydolduktan sonra iOS sekmesinde yer alan enroll your iOS Device bağlantısına tıklayın ve açılan sayfadaki adımlara geçin.

3) iOS Yedeklemenizi Arşivleyin

Bu adımda ise, eğer iOS 9'dan memnun kalmaz ve bir sorun ile karşılaşırsanız sorunlarınıza çözüm olması için mevcut iOS sürümünüzübilgisayarınıza iTunes ile yedekleyip, aldığınız yedeği arşivlemeniz gerekiyor.

Bunun için aygıtınızı bilgisayarınıza takın ve iTunes'u açın, kenar çubuğunda Özet'i tıklayın ve açılan sayfada Şimdi Yedekle butonuna basın. Yedekleme tamamlandıktan sonra ise iTunes -> Terichler -> Aygıtla rmenüsünü takip edip, Control tuşuna basarken son aldığınız yedeklemeyi tıklayın ve Arşivle'yi seçin.

4) Cihazınıza Gerekli Profili Yükleyin

Yedekleme ve yedeği arşivleme işleminizi bitirdikten sonra iOS cihazınızdan bu bağlantıya tıklayın ve gerekli profili iOS cihazınızayükleyin. Bunun için bağlantıya tıkladıktan sonra ekranınızda karşınıza çıkacak adımları takip etmeniz yeterli.

5) Cihazınızı iOS 9'a Güncelleyin

iOS 8.1.3 ve üzeri yüklü cihazınız ile, ki önerim iOS 8.4, bu işlemleri yaptıktan sonra cihazınız üzerinden Ayarlar -> Genel -> Yazılım Güncellememenüsünü takip ettikten sonra cihazınıza iOS 9 Public Beta'yıyükleyebilirsiniz.



NOT.Jailbreakli cihaz sahipleri beta programına kayıt olduktan sonra iTunes üzerinden shift + güncelle seçeneği ile yüklesinler.Yukarıdaki yöntem çalışmıyor



Kaynak:
http://www.appleturk.net/haberler/ios-9-beta-3-nasil-yuklenir-udid-kaydina-gerek-olmadan/