iPhone 4s sahiplerinden ilk şikayetler gelmeye başladı. iOS 8 ile birlikte iPhone 4s sahiplerinin keyfi kaçtı. iOS 8 güncelleştirmesi iPhone 4s'e yaramadı. iPhone 4s'in iOS 8 sonrası sorunları haberimizde.



Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 8 dün akşam saatlerinde ülkemizde yayınlandı. Bu gelişmeyi sizlere Apple iOS 8 Güncelleştirmesi Türkiye’de Yayınlandı! başlığımızda aktardık. iOS 8 ile birlikte iPhone 4 için desteğini kesen Apple için sıra iPhone 4s modelinde. Yalnızca ekran boyutu olarak günümüz telefonlarının gerisinde kalan iPhone 4s, iOS 7 işletim sistemiyle oldukça kararlı çalışıyor. Ancak vakit artık Apple için iPhone 4s’i bitirme vakti.

Apple ürünlerini ve iOS işletim sistemi sürümlerini takip ediyorsanız iPhone 4’ün iOS 7’yi ne kadar yavaşlattığını ve cihazı adeta kullanılamaz hale getirdiğini hatırlıyorsunuzdur. Benzer bir durum şimdi iPhone 4s için söz konusu. iOS 8 güncelleştirmesi yapan iPhone 4s kullanıcıları şimdiden şikayet etmeye başladı. Peki bu sorunlar neler?

iPhone 4s yavaşlıyor!

iOS 7 ve iOS 8 arasında uygulamaların açılış hızları konusunda oldukça önemli farklar var. iOS 7 yüklü iPhone 4s ve iOS 8 yüklü iPhone 4s arasında uygulamaların açılış hızı konusunda neredeyse yarı yarıya fark var. Uygulamaya göre değişmekle birlikte genel olarak tüm uygulamaların iOS 8’de daha yavaş açıldığını söyleyebiliriz.

Ekran yetersiz kalıyor!

Bildirim merkezi ve klavye konusunda önemli sıkıntılar var. Zaten küçük olan ekranın dezavantajları burada kendini gösteriyor. Bildirim merkezinde az sayıda bildirim görüntülenebiliyor. Klavyeye yeni eklenen QuickType özelliği ise klavye açıkken zaten kısıtlı olanı daha da küçültüyor ve cihazı bu şekilde kullanmak son derece kötü oluyor.

Grafik desteği sorunu!

iOS 8 güncelleştirmesi OpenGL ES 3.0 desteği içeriyor. Ancak iPhone 4s’in donanımı OpenGL ES 3.0’ı destekleyemiyor. Dolayısıyla grafik konusunda cihaz sorun çıkartıyor. Oyun konusunda bu eksiklik hissediliyor.

Bir sonraki güncelleştirmede bu sorunlar çözülecek mi?

Henüz bu konuda bir yorum yapmak için erken ancak kesin olan bir şey var. O da iOS 8 güncelleştirmesini yaparsanız bunun geri dönüşü olmayacak. Dolayısıyla iPhone 4s kullanıcılarının beklemesini öneriyoruz.

Kaynak : iPhone 4S’e Sakın iOS 8 Yüklemeyin! - Teknovi